Togg'un cezbeden özelliği: TESLA bile sorun yaşamıştı...

Siber güvenlik konusunda bankalardan bile daha yüksek standartlara sahip olan Togg, TESLA'nın bile hacklendiği bu alanda işi sıkı tutuyor. Türkiye'nin akıllı cihazı Togg'da tüm siber saldırılara karşı üstün güvenlik tedbirleri alındı.

GİRİŞ 03.11.2022 07:17 GÜNCELLEME 03.11.2022 09:26
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

Teknolojinin gelişimi siber saldırıları da beraberinde getiriyor. Bankalar, kamu kurumları veya özel şirketler bu saldırılara tedbir almak adına çeşitli projeler geliştiriyor veya siber güvenlik şirketleriyle anlaşma sağlıyor. Bu teknoloji operasyonları yalnızca kişi veya kurumlara değil, otomobillere de yapılabiliyor.

Geçen yıl 19 yaşında bir hacker, TESLA’nın dünya çapındaki 25 aracını hack’leyerek araçların kontrolünü ele geçirmişti. Türkiye’nin gurur projesi Togg’un da akıllı bir cihaz olması bu tür saldırılara maruz kalabileceği sorularını akla getiriyor. Ancak Togg bu konuda işi oldukça sıkı tutuyor. Güvenlik, akıllı kontrat ve hızlı mobilite çözümleri sunan Ava Labs ile yaptığı strateji ile tüm bu saldırılara karşı kendini üst düzey korumaya alıyor.

BANKALARDAN DAHA YÜKSEK STANDARTLARA SAHİP

Blockchain sistemi ile kullanıcılarının kişisel verilerinin de saklayan Togg, yapılacak olan siber saldırılara en güçlü şekilde karşılık verecek şekilde üretildi. Siber güvenlik konusunda bankalardan bile daha yüksek standartlara sahip olan Togg, TESLA’nın bile açık verdiği siber saldırı konusunda kendini üst sınıfta konumlandırıyor.

Günümüz otomobillerindeki donanımların, üst düzey konfor ve güvenlik sistemlerinin geliştirilmesinde büyük rol oynayan Euro NCAP, her yıl sınıf ve model gözetmeksizin araçları bu güvenlik testlerine sokuyor.

Togg’un testleri de tüm hızıyla sürüyor. Bugüne kadar gerçekleşen Euro NCAP testlerinde Togg ile ilgili belli raporlar toplanıyor. Bu raporlar sonucunda eksik olan detaylar tamamlanıyor. Ancak Togg girdiği tüm testlerden başarılı şekilde çıkmayı başardı.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 47
  • milli itibar 1 yıl önce Şikayet Et
    aselsan yapsın.
    Cevapla
  • Adam 1 yıl önce Şikayet Et
    Araçta daimi internet ve diğer uygulamalar olmalı cep telefonu na baglı her uygulama ayrıca koltuk dizaynı ile icersi yatak masa ve diğer aksesuar lar entegre edilebilmesi TV bilgisayar tatil konsepti vsvs olabilmeli extra ev konsepti ile 24 saat yasanılacak bir araç olmalı
    Cevapla
  • Türk Vatandaşı 1 yıl önce Şikayet Et
    Allahını seven şu videoyu chp lilere yüzlerce defa izletsin.
    Cevapla
  • Edaw 1 yıl önce Şikayet Et
    Tek sıkıntı direksiyonun kötü olusu
    Cevapla
  • Mert Kahraman 1 yıl önce Şikayet Et
    Mutlaka bir kulp takacaklar
    Cevapla
  • aksaray 1 yıl önce Şikayet Et
    çamur at izi kalır.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Teslada önlem almıştır ama her zaman hackleme ihtimali var, inşallah başaramazlar tabi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle