Renault ve Geely'den elektrkli otomobil hamlesi

Fransız otomobil üreticisi Renault ve Volvo'nun Çinli sahibi Geely, hızla gelişen elektrikli otomobil pazarına girmek için iş birliğine gittiler.

Renault ve Geely'den elektrkli otomobil hamlesi
Renault ve Geely'den elektrkli otomobil hamlesi
GİRİŞ 08.11.2022 09:42 GÜNCELLEME 08.11.2022 09:46

Fransız otomobil üreticisi Renault, dünyanın en büyük araba pazarı olan Çin’de geçtiğimiz yıl faaliyetlerini durdurmuştu. Renault, Çinli üretici Geely ile ortak olarak yeniden Çin pazarına giriyor.

Renault ve Volvo'nun da sahibi olan Çinli şirket Geely, Çin'de hibrit otomobil satışı için ortaklık anlaşmasına vardı. Ortaklıkla Renault markalı hibrit otomobiller üretilecek.
Renault, Çin'de hibrit otomobil satmak için Geely ile ortaklık kuruyor.

Fransız grup ve Geely, Renault markalı hibritler üretecek. İki şirket, Güney Kore'de de ortak olacak. Renault ve Geely, 2016 yılında Geely tarafından kurulan hibrit odaklı bir marka olan Lynk & Co'nun platformlarına dayalı arabalar yapmayı planlıyor.

Çin'de hükümetin sübvansiyonları kesmesinin ardından bir yıl süren düşüşün ardından 2020'nin ortalarından bu yana elektrikli araç satışlarının hızlandığı görülüyor.

Üç yıldan fazla bir süredir toplam otomobil satışlarının yüzde 5'inde seyrettikten sonra, Çin'de bu kategorideki araçlar, 2021'in ilk yarısında satışların yaklaşık yüzde 10'una yükseldi. Pekin yönetimi, bu araçların toplam 2025'e kadar satışları yaklaşık yüzde 20'sini oluşturmasını istiyor.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.