Muhalefetin diline pelesenk olmuştu! Başkan Erdoğan sinyali verdi: Türkiye'de üretilecek

Başkan Erdoğan TOGG'un üretiminde kullanılan yurt dışından alınan robotik sistemlerle ilgili "Biz bu robotik sistemi yurt dışından alamaz mıyız? Bu sistemler belki kısa bir süre sonra ülkemde de üretilir hale gelecek." dedi.

GİRİŞ 12.11.2022 12:00 GÜNCELLEME 12.11.2022 13:22
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan Özbekistan ziyareti sonrası, aralarında Ülke Tv İstihbarat şefi ve program sunucusu Mustafa Yıldız'ın da olduğu gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"Yerli ve aynı zamanda global bir marka olma yolunda Togg'un geleceğiyle ilgili neler öngörüyorsunuz? Yine Türkiye Yüzyılı vizyonu kapsamında önümüzdeki yıllarda özellikle yerli üretimi odağına alan projeler görecek miyiz?" sorusu üzerine de Togg'un fabrikasında üretimin robotik sistemle gerçekleştirildiğini anlattı.

Togg'un parçalarıyla ilgili "Bunlar İtalya'da üretiliyor" gibi iddiaların da gündeme geldiğine işaret eden Erdoğan, şöyle konuştu:

"Yani bu kadar da ahlaksızlar. Biz bu robotik sistemi yurt dışından alamaz mıyız? Bunun yanında bu robotik sistemler belki kısa bir süre sonra ülkemde de üretilir hale gelecek. Bizim yerli ve milli noktasında da olay sadece bununla kalmayacak tabii. İHA, SİHA, Akıncı üretimi de görülmeli. Bay Kemal de bir kere gitmiş oraya galiba ama buna rağmen adam hala yalan söylüyor. Temel efendi de gitmiş o da yalan söylüyor, yeterli değil filan diyor. Yani bunları anlamak mümkün değil. Bizim işimiz tabii sadece bunlar da değil. Mesela BMC'nin zırhlı araçları var. Şu anda buna benzer birçok alanda, ağır sanayide, ileri teknolojide fabrikalarımız var. Bunlarla beraber gümbür gümbür inşallah yola devam ediyoruz."

Togg'la İstanbul-İzmir arası kaç lira? Motorlu araçla arasında büyük farkTogg'la İstanbul-İzmir arası kaç lira? Motorlu araçla arasında büyük fark

Yerli otomobil Togg için bir ilk gerçekleşti! Vatandaş yoğun ilgi gösterdiYerli otomobil Togg için bir ilk gerçekleşti! Vatandaş yoğun ilgi gösterdi

İşte 10 soruda yerli otomobil Togg!İşte 10 soruda yerli otomobil Togg!

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 20
  • Stratosfer clash 1 yıl önce Şikayet Et
    hicazetli cahape Heykel yapa dursun
    Cevapla
  • dede 1 yıl önce Şikayet Et
    robot unıversıde yaptı gelısmısını yaparız sedece zaman ve baslamak lazım yıllar once yapıldı sonra ozel bırı aldı uretıyor turıyede yenı bır fırfa kurmalıyız zıraahat robotları da yapmalıyız saygılar
    Cevapla
  • aaaa 1 yıl önce Şikayet Et
    reis antepde benzerlerini ureten firmalar var....hainleri kaale alma
    Cevapla
  • Kürdüm 1 yıl önce Şikayet Et
    Allahın izniyle inşallah bu işide başarırsın REIS
    Cevapla
  • Tek gözlü balik 1 yıl önce Şikayet Et
    Umarim yeni cikan TOGG 10 yil ayni Model olarak kalmaz´hani 70 li veya 80´li yillarda üretilen Muar 124 veya $ahinler´Doganlar gibi.!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle