Volvo elektrikli araç fiyatları için tarih verdi

Volvo'ya göre elektrikli araçlar, 2025 yılında benzinli ve dizel otomobiller kadar ucuzlayacak.

Volvo elektrikli araç fiyatları için tarih verdi
Volvo elektrikli araç fiyatları için tarih verdi
GİRİŞ 14.11.2022 14:23 GÜNCELLEME 14.11.2022 14:23

Otomobil markalarını etkisi altına alan küresel çip krizi etkisini artırmaya devam ederken, araç satışları da ciddi şekilde etkileniyor.

İsveç merkezli otomobil üreticisi Volvo'nun, aylardır düşen satış trendi aralıkta da devam etmiş ve satışlar yüzde 18 düşmüştü.

Bu düşüşe rağmen, özellikle elektrikli araç pazarına yatırım yapmaya devam eden şirket, önümüzdeki yıllarda İsveç'teki Torslanda fabrikasına yaklaşık 1.1 milyar dolar yatırım yapacak.

VOLVO'DAN FİYAT AÇIKLAMASI

Volvo CEO'su Jim Rowan, 2025 yılında şirketin elektrikli araçlarının benzinli araçlar kadar ucuz olacağını açıkladı. Rowan'a göre bu, pil maliyetlerini azaltmak için yeterli teknolojinin sağlanmasıyla mümkün olacak.

Volvo, 2030 yılına kadar ürettikleri tüm araçların yüzde 100 elektrikli araçlardan oluşmasını planlıyor. Şirket, böylelikle içten yanmalı motorların geliştirilmesinden ve üretiminden tamamen çekilen ilk otomobil üreticisi olacak.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.