Türkiye’de üretilecek Ford E-Tourneo Custom tanıtıldı

Ford Pro, Ford Otosan tarafından Kocaeli'de üretilecek tam elektrikli yeni E-Tourneo Custom’u tanıttı. Minibüs, 2023'ün ikinci yarısında satışa sunulacak.

Türkiye’de üretilecek Ford E-Tourneo Custom tanıtıldı
Türkiye’de üretilecek Ford E-Tourneo Custom tanıtıldı
GİRİŞ 23.11.2022 14:59 GÜNCELLEME 23.11.2022 14:59

Ford Pro, uzun yıllardır çok amaçlı minibüs serisine öncülük eden Tourneo serisinin tam elektrikli gelişmiş güç aktarma sistemine sahip olan ve Ford Otosan Kocaeli fabrikalarında üretilecek yeni nesil E-Tourneo Custom modelini tanıttı.

Ford Otosan açıklamasına göre, yeni nesil Tourneo Custom serisi, Ford Otosan tarafından Kocaeli fabrikasında üretilecek ve 2023'ün ikinci yarısında müşteriler ile buluşacak.

Yeni nesil E-Tourneo Custom'da çok yönlülük ve konfor, 370 kilometreye kadar hedef menzile ulaşabilen elektrikli güç aktarma sistemiyle buluşuyor.

2024 yılında Avrupa pazarına sunulacak 4 yeni tam elektrikli Ford Pro modelinden biri olan E-Tourneo Custom, 8 kişiye kadar koltuk kapasitesi ve geniş iç mekanıyla hem kişisel kullanıcıları hem ticari müşterileri hedefliyor.

Van, kombi, kombi van ve minibüs gövde stilleriyle sunulacak E-Tourneo Custom'da yeni model raylı koltuklarla esnek kullanım seçenekleri, otomatik elektrikli kayar yan kapılar, B&O ses sistemi, dijital kart anahtar, panoramik cam tavan ve eğimi ayarlanabilen yenilikçi bir direksiyon simidi gibi çeşitli özellikler sunuluyor.

Ford F-150 Lightning pick-up ile aynı 74 kWh kullanılabilir kapasiteli bataryada yüksek yoğunluklu batarya hücresi teknolojisinden ve 160 kW elektrik motorundan yararlanan E-Tourneo Custom, üstün performans ve rafine bir stil sunacak.

Entegre 11 kW AC üç fazlı şarj cihazıyla batarya, 8 saatten daha kısa sürede tam kapasiteye ulaşıyor veya 125 kW DC hızlı şarj ile yaklaşık 41 dakikada yüzde 15-80 oranında şarj edilebiliyor.

Ford, Tourneo Custom'ı elektrikli güç aktarma sistemlerinin yanı sıra 136 PS, 150 PS veya 170 PS güce sahip en yeni nesil EcoBlue dizel motor ve 8 vitesli otomatik şanzıman veya 6 vitesli manuel şanzıman seçenekleriyle sunacak.

EcoBlue dizel motorlu Tourneo Custom modelinin 2023 ortalarından itibaren müşterilere teslim edilmesi, ilave versiyonların ise yıl sonuna doğru sunulması planlanıyor.

KAYNAK: AA
Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.