Ford binlerce otomobilini geri çağırdı!

Dünyanın en çok satan otomobil markalarından olan Ford'dan geri çağırma operasyonu başladı. Ford, tam 634 binden fazla SUV model aracı geri çağırıyor.

GİRİŞ 25.11.2022 15:45 GÜNCELLEME 25.11.2022 16:48
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

ABD menşeili otomotiv üreticisi Ford'dan tüm dünyayı ilgilendiren bir gelişme meydana geldi. Ford, son yılların en büyük geri çağırma operasyonunu gerçekleştiriyor. atıyor.

ABD'li şirket, 634 binden fazla SUV model aracı, çatlamış bir yakıt enjektörünün sıcak bir motora yakıt dökebileceği ya da buhar sızdırıp yangına sebep olabileceği riski sebebi ile geri çağırıyor.

2020-2023 YILLARI ARASI

Geri çağırma, 2020 yılından 2023 yılına kadar olan Bronco Sport ve Escape SUV modellerini kapsıyor. Bütün araçlar, 1.5 litrelik üç silindirli motorlara sahip. Otomobil üreticisi, yangınların seyrek olduğunu ve genel olarak motor kapalıyken meydana gelmediğini ifade etti. Araç sahiplerine sürmeyi bırakma tavsiyesi de verilmedi.

Otomobil devi Ford, üçü yakındaki yapılara da yayılmış olan 20 yangın raporu aldığını söyledi. Şirket bununla birlikte, motorlar kapatıldıktan beş dakikadan kısa bir süre sonra fark edilen dört yangın iddiası olduğunu da ifade etti.

Şirket, geçen yıl da dünya çapında 775 bin Explorer SUV modelini geri çağırmıştı.

 

KAYNAK: REUTERS
Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Asım 1 yıl önce Şikayet Et
    Kocların fordu degilmi bu
    Cevapla
  • Fat 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen nasıl bir cahilsin?
    Cevapla
  • hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    evet koçların suçu bu :)
    Cevapla