TESK'ten araç muayene ücretlerine indirim talebi

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yeni yılda araç muayene ücretlerine yeniden değerlendirme oranında artış yapılacağını belirterek, ticari araçlar için uygulanacak muayene ücretlerine özel indirim talep etti.

TESK'ten araç muayene ücretlerine indirim talebi
TESK'ten araç muayene ücretlerine indirim talebi
GİRİŞ 25.11.2022 15:08 GÜNCELLEME 25.11.2022 15:08
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yeni yılda araç muayene ücretlerine yeniden değerlendirme oranında artış yapılacağını belirterek, ticari araçlar için uygulanacak muayene ücretlerine özel indirim talep etti.

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, yılbaşından itibaren araç muayene ücretlerinde yüzde 122,93 olarak belirlenen yeniden değerleme oranında artış yapılacağını anımsattı.

Bu artıştan ulaşım sektöründe faaliyet gösteren esnafın etkileneceğine işaret eden Palandöken, ticari araçlar için her yıl zorunlu olan fenni muayene ücretlerine indirim yapılması gerektiğini savundu.

Palandöken, eylül sonu itibarıyla trafiğe kayıtlı 26 milyon araçtan 10 milyonunun ticari araç olduğunu kaydederek, "Ulaşım sektöründe faaliyet gösteren taksi, kamyon, otobüs gibi ticari araçlar ilk bir yıldan sonra her yıl araçlarını muayene ettirmekle yükümlü. Ancak pandemiden yeni çıkan esnafımız geçmişteki zararını karşılayamadı ve işleri henüz rayına oturmadı. Son bir yılda mazota gelen zamlarla birlikte belini doğrultamayan şoför esnafımız araç muayene ücretlerini, araç sigortasını, vergisini, Bağ-Kur ve SSK primlerini ödemekte güçlük çekiyor. Esnafımızın mağduriyetinin önlenmesi için her yıl zorunluluğu olan ticari araç muayenelerine özel bir indirim sağlanmalı" ifadesini kullandı.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • 1 Kayseri'li 1 yıl önce Şikayet Et
    Ticari araçlardan ÖTV tamamen kaldırılsın , muayene ücreti de alınmasın , Bendevi amcaya saygılar Selamlar
    Cevapla
  • Oflu 61 1 yıl önce Şikayet Et
    Hakkım varsa haram olsun. Resmen soygun araç muayenesi denilen şey...
    Cevapla
  • Liseli 1 yıl önce Şikayet Et
    Muayene süresi yıla değil km ye göre olmalı.
    Cevapla
  • Hakikat 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu işletmelerin ciddi bir girdi maliyeti yok. Bu konunun ciddi birşekilde düşünülmesi ve sadece kontrol edilen bir yapının 3-5 dakika için 507 tl bir binek araç için muazzam para.. Böyle bir iş böyle bir kazanç yok. Hükümetin bu konuda halkın yanında olacak adımlar atmalı..
    Cevapla