Kia, 'Yılın Otomobil Üreticisi' seçildi

2021 yılında ‘Topgear.com Ödülleri’nde EV 6 modeliyle “Yılın Crossover Aracı” ödülünün sahibi olan Kia, bu yıl aynı organizasyondan “Yılın Otomobil Üreticisi” ödülüyle döndü.

Kia, 'Yılın Otomobil Üreticisi' seçildi
Kia, 'Yılın Otomobil Üreticisi' seçildi
GİRİŞ 02.12.2022 10:57 GÜNCELLEME 02.12.2022 12:09

'Topgear.com Ödülleri' adıyla düzenlenen organizasyonda Kia, 'Yılın Otomobil Üreticisi' seçildi. 2022 yılında beşinci nesil Sportage, EV 6 GT, Niro gibi modelleriyle otomobil severleri heyecanlandıran Kia, 2023 yılının son çeyreğinde Türkiye’ye de gelmesi beklenen EV 9 modeliyle elektrikli araçlardaki iddiasını güçlendirmeye devam edecek.

Kia bu ödüle uzanırken yeni modelleriyle birlikte hem tasarım hem de teknolojik anlamda geleceğe bugünden hazır olduğunu gösterdi. 

Bu yılın başında Kia EV 6 ile Avrupa’da yılın otomobili ödülünün sahibi olan marka daha önce Red Dot, If Tasarım ödülleri, J.D. Power gibi pek çok organizasyon tarafından farklı modelleriyle ödüle layık görülmüştü.

Topgear.com 'Yılın Otomobil Üreticisi' ödülünün sahibi olan marka, küresel ölçekte önemli bir başarıya daha imza atmış oldu. 2020 yılının başında açıklanan Plan S stratejisi kapsamında 2027 yılına kadar 14 elektrikli model geliştirecek olan Kia’nın EV 6 ve elektrikli Niro modelleri bu strateji kapsamında geliştirilen ilk iki modeli oldu.

KİA EV 9 2023'TE TÜRKİYE'DE

2022 yılında Türkiye’ye gelen EV 6 ve elektrikli Niro’dan sonra EV 9 da Avrupa’yla eş zamanlı olarak gelecek yıl ülkemizde olacak. Elektrifikasyon vizyonu kapsamında yeni modellerle geleceğe hazırlanan Kia, küresel ölçekteki satışlarının 2026’da yüzde 21’ini, 2030’daki satışlarının ise yüzde 30’unu tam elektrikli araçlardan elde edecek.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.