Tesla 400 binden fazla otomobilini geri çağırdı

ABD'li elektrikli araç üreticisi Tesla, Çin'e ihraç edilen 435 bin 132 "Model 3" ve "Model Y" marka elektrikli otomobilini, stop lambalarının yanmamasına yol açan yazılım hatası nedeniyle geri çağırdı.

GİRİŞ 05.12.2022 00:32 GÜNCELLEME 05.12.2022 09:35
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Çin Devlet Piyasa Düzenleme İdaresinden yapılan açıklamada, üretici yazılımındaki hatanın, araçların ilk çalıştırılışında stop lambalarının sönük kalmasına yol açtığı, bunun karanlık koşullarda çarpışma riski doğurabileceği belirtildi.

Açıklamada, 27 Aralık 2020 ile 7 Kasım 2022 arasında üretilen 142 bin 277 Model 3 ve 1 Ocak 2021 ile 11 Kasım 2022 arasında üretilen 292 bin 855 Model Y'deki hatanın düzeltilmesi için şirketin araçları geri çağırdığı ve yazılımı güncelleyeceği kaydedildi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Koskoca tesla araçları geri çağıracağına güncelleme yaparak çözsene. Lafa gelince herşeyi güncelleme ile yapıyordunuz.
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Adamlardaki insana saygıya bak. Sanırsın bunlar müslüman. Bizimkilere sorsan bu modeller böyle abi der geçerler. Bu ülkede en ucuz şey insan.
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Burhan, bana Türkiye'de Türk malı bir ürünün, hatasının tespit edilip piyasadan geri çağırılıp parçasının ücretsiz değiştirildiği bir örnek verir misin?
    Cevapla
  • Burhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Böyle yalan söylemek size ne kazandırıyor? Türkiye'de de üreticiler hatalarını düzeltmek için elinden geleni yapıyor.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Yurt dışında ki şu örneklere bayılıyorum. Nissan, Mercedes, wolksvagen iPhone gibi firmalar ürünlerini geri çağırıyor... Ama zen pırlanta hala ürünlerini geri çağırmadı, aldığınız pırlanta ürünlerin hrd sertifikalı olanları şaibeli ve bu sebepten hak sahibisiniz bilginize...
    Cevapla