Volkswagen, Passat modelinin fişini çekti!

Alman otomotiv devi Volkswagen'in Passat Sedan modeli Avrupa'da üretim ve satışının sona erdiğini duyurdu. Bu gelişme sonrasında tüketiciler, Passat'ın yerini hangi modelin alacağını araştırmaya başladı.

Volkswagen, Passat modelinin fişini çekti!
Volkswagen, Passat modelinin fişini çekti!
GİRİŞ 06.12.2022 15:53 GÜNCELLEME 06.12.2022 17:08
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Alman otomotiv devi Volkswagen, Passat Sedan modelinin Avrupa'da üretim ve satışını durdurduğunu açıkladı. Türkiye'de en çok talep edilen otomobillerden biri olan Volkswagen Passat Sedan modeli için Avrupa çapında alınan karar Türkiye'yi de etkilerken, tüketiciler Volkswagen Passat Sedan modelinin yerini alacak modeli araştırmaya başladı.

Volkswagen'in Passat Sedan modeli için aldığı kararın bir benzerini geçtiğimiz süreçte Ford, Fiesta modeli için almıştı. Ford Fiesta'nın üretim ve satışının 2023 yılından itibaren durdurulacağı duyurulmuştu.

PASSAT SAHİBİ OLMAK İSTEYENLER HANGİ MODELE YÖNELECEK?

Türkiye'de kendi segmentinin en çok tercih edilen otomobillerinden olan Volkswagen Passat Sedan'ın ikinci eline sahip olmak hala mümkün olsa da, sıfır bir Volkswagen Passat Sedan bulmak artık mümkün olmayacak. Passat modelini satın almak isteyenler ise modelin station wagon gövde tipinde üretilen Volkswagen Passat Variant ve Volkswagen Passat Alltrack versiyonlarını satın alabilecekler.

İŞTE VOLKSWAGEN PASSAT'IN YERİNİ ALACAK MODEL

Volkswagen Passat Sedan'ın üretiminin sona ermesinin ardından en çok merak edilen konulardan biri bu modelin yerine üretilecek modelin hangisi olacağı. Volkswagen bu modelden boşalan üretim bandını elektrikli modeller ile doldurmayı planlıyor.

Volkswagen'in elektrikli crossover'ı ID4 ve elektrikli sedan Aero'nun Passat Sedan'dan boşalan yeri doldurması bekleniyor.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • rüknettin 1 yıl önce Şikayet Et
    bi dene alamadan üretimden galktı ya laaa...
    Cevapla
  • Türkoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Şahsi oynama, Passat
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Possat
    Cevapla
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye de orta diregin sıfır otomobil alması hayal oldu gibi Passat da tarih olmuş.
    Cevapla
  • Mardinli 1 yıl önce Şikayet Et
    Aşiret paket :))
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle