İkinci el piyasasında yılbaşı hareketliliği

Bolu'da ikinci el otomobil pazarında yılbaşı öncesi yoğunluk yaşanıyor. Vatandaşlar, oto pazarında yoğunluk oluşturuyor.

İkinci el piyasasında yılbaşı hareketliliği
İkinci el piyasasında yılbaşı hareketliliği
GİRİŞ 19.12.2022 12:00 GÜNCELLEME 19.12.2022 15:25
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Aşağı Soku Mahallesi'ndeki Galericiler Sitesi'nde bulunan ikinci el otomobil pazarı, araç almak isteyen vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor.

Oto galericilik yapan birçok esnafın da otomobil satmak için geldiği pazar, binlerce kişiyi ağırlıyor. Yaklaşan yılbaşı öncesinde aracını değiştirmek için vatandaşlar, burada akşam saatlerine kadar yoğunluk oluşturuyor.

Fiyatlarda düşüş olmadığını belirten oto galerici Gürkan Güler, "Araç fiyatlarında düşüş yok. ÖTV’nin belirlenmesinden sonra piyasada bir hareketlilik var. Fiyatlarda yukarıya doğru bir ivme var. 'Yılbaşında araba fiyatlarına zam gelecek' söylentisiyle araba pazarında son 2 haftadır hareketlilik yaşıyor. Şu anda pazarda yüksek bir müşteri hareketliliği var. Vatandaşlar çıldırmış gibi araba alıyor. Asgari ücret zammının buna çok etkisi var. Vatandaş, 'Yılbaşı gelmeden aracımı yenileyeyim' diyor" ifadelerini kullandı.

 

KAYNAK: İHA
Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    İkinci el arabalara fiyat konusunda acilen el konulması lazım, ciddi şekilde fahiş fiyatlar veriliyor, sabahtan akşama 30000 TL fiyat artarmi , devletimizin buna acilen el atmasi gerekli. Galerisi olmadığı halde arada araba alıp satanlar fiyatı çok yükseltiyor, acilllllll çözüm gerekli
    Cevapla