İkinci el araç alacak ve satacaklara uyarı: Ara verin!

Yılbaşına sayılı günler kala ikinci el otomotiv piyasasında hareketlilik başlarken, oto galeri esnafı tüketiciye araç alımına ara vermeleri konusunda uyarıda bulundu.

İkinci el araç alacak ve satacaklara uyarı: Ara verin!
İkinci el araç alacak ve satacaklara uyarı: Ara verin!
GİRİŞ 26.12.2022 18:39 GÜNCELLEME 26.12.2022 18:39
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Uzun bir süre hareketsiz devam eden ikinci el otomobil piyasası yılbaşına sayılı günler kala tekrar harekete geçti.

Vatandaşların ikinci el otomobile zam gelecek kaygısı, ikinci el otomobile talep oluşturdu. Bu talep karşısında iki hafta içerisinde ikinci el otomobilde ortalama yüzde 20 bandında fiyat artışı yaşandı, oto galeri esnafı tüketiciye araç alımına ara vermeleri konusunda uyarıda bulundu.

"İKİNCİ EL ARAÇLARIN FİYATLARI ARTTI"
İkinci el otomobil piyasasında yılın son günlerinde hareketlilik yaşandığını aktaran oto galerici Yılmaz Kebapçı, “Yılbaşından sonra zam gelecek korkusu ikinci el otomobil piyasasına hareketlilik getirdi. Bu hareketlilik ile beraber ikinci el araçlara yüzde 5-10 zam geldi" dedi.

"BU ARTIŞ NORMAL DEĞİL"
"Son 15 gün içerisinde çok fazla talep artışı yaşadık" diyen Kebapçı, "Arz talep dengesi bozulunca da fiyat artışı yaşadık. Geçtiğimiz hafta 600 bine sattığım aracı, bugün bir arkadaşım ihaleden 670 bine satın aldı. Baktığınız zaman yüzde 10’unun üzerinde artış oldu. Vatandaşların biraz alımı durdurması lazım. Ben almıyorum, fiyatlar çok yüksek çünkü. Bu artış çok normal değil" ifadelerini kullandı.

"ŞU ANDA BİR ALGI VAR"
Yılbaşından dolayı ikinci el otomobil piyasasının hareketlendiğini ifade eden oto galerici Gökhan Ardaşen, “Vatandaşlar son iki haftadır ikinci el otomobile çok fazla talep gösteriyorlar. Bu talep ile beraber ikinci el otomobillere yaklaşık yüzde 20 zam geldi. Normalde iki hafta içerisinde 30 araç satardık, bu talep ile beraber bu rakam 40’a çıktı. Benim şahsi görüşüm yılbaşından sonra bir artış olmayacak. Şu anda bir algı var. Dövizde bir artış olmadığı sürece araçlarda fiyat artışı olmaması gerekiyor" diye konuştu.

KAYNAK: İHA
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 18
  • Aslı 1 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemde cip krizi adı altında 15-20 bandında olan şahini suan 100 binliraya satan vatandaşa sesleniyorum ülkemin gelecegini gençlerin geleceklerini alın teri ile para kazanmaya calışan gariban halkın hayallerini çaldınız . Şimdi sunu bekliyorum cıkan gaz hatta verilince enerji fiyatları düsecek ev ve araba fiyatları düşecek lütfen almayın şunları azdırmayın ülkenin gelecegini bu simsarlara kaptırmayın
    Cevapla
  • Vatandas 1 yıl önce Şikayet Et
    Galerici arkadaş garanti versin yılbaşından sonra artmayacagina o zaman lafla varsayımlar la olmuyor bence artış olmayacak gibi nasılolmayacak hersey almış başını gitmiş asgari ücret arttı maliyetler artıyor neyle çıkacak firma bu yükün altından... ekonomi zamla düzelmez istikrarla düzelir biri biseye zam yaparsa arkası zincirleme gelir onun için asıl mesele enflasyonu dengelemek ...
    Cevapla
  • Kendineekonomist 1 yıl önce Şikayet Et
    Enflasyon düşmesi için muhtemelen dolar düşecek nakitte kalın derim ülkeye dolar girişi çok Reis geçen sefer yaptığı gibi doları düşürebilir araç altın vs almak benım açımdan mantıklı değil
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    beş para etmez arabalar 200-300 bin almam arkadaş
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    içimizdeki art niyetli insanlar oldukça Algı hep olacak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle