Engelli araç alımlarında ÖTV matrahı değişti

Engelli vatandaşların araç alımlarında Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) matrahı değişti.

Engelli araç alımlarında ÖTV matrahı değişti
Engelli araç alımlarında ÖTV matrahı değişti
GİRİŞ 30.12.2022 22:31 GÜNCELLEME 30.12.2022 22:31
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

Yapılan düzenlemede 450.500 TL olan mevcut matrah %122 artışla 1.004.200 TL'ye yükseltildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığının (Gelir İdaresi Başkanlığı), Özel Tüketim Vergisi (II) Sayılı Liste Uygulama Genel Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ'i (seri no: 11), Özel İletişim Vergisi Genel Tebliği (seri no: 21) ve Motorlu Taşıtlar Vergisi Genel Tebliği (seri no: 55), Resmi Gazete'nin bugünkü mükerrer sayısında yayımlandı.

Buna göre, engelli vatandaşların araç alımlarında, Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) muafiyet limiti 450 bin 500 liradan 1 milyon 4 bin 200 liraya yükseltildi.

Öte yandan, mobil telefon aboneliğinin ilk tesisinde alınan maktu vergi, yeniden değerleme oranı olan 122,93 artırılarak 260 lira oldu.

Motorlu Taşıtlar Vergisi Genel Tebliği'ne göre, 2022 yılı için yüzde 122,93 olarak tespit edilen yeniden değerleme oranı, Cumhurbaşkanı Kararı ile 2023 yılı Motorlu Taşıtlar Vergisi tutarlarının tespitinde uygulanmak üzere, yüzde 61,5 olarak belirlendi.

 

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 49
  • Engelli 1 yıl önce Şikayet Et
    % 90 altı raporla engelli aracı olarak alınan bir vasıtayı engelli bireye aynı hanede ikamet eden eş ve çocuğu kullanabilmesi lazım. Şöyleki gece, gündüz engelli olan kişi hasta veya rahatsızlandı, hastahaneye gidecek. Bunun için taksimi çağırsın. Yeni yönetmeliğe göre kullanamıyor. Bu çok yanlış. Bu yanlıştan acilen dönülmesi lazım
    Cevapla
  • Dursun 1 yıl önce Şikayet Et
    %40 raporluda araç alabiliyormu ÖTV DEN YARARLANIYORMU
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Engelli araç plakası geri gelsin allırken utanmaanlar binerkenmi utanıyor
    Cevapla
  • Başgan 1 yıl önce Şikayet Et
    Burda insanlar şunu anlamıyor. gerçekten kendisi engelli olana helali hoş olsun. Allah sağlık versin güle güle kullansın. her konuda olduğu gibi memleketimizde bunu da suistimal eden insanlar var diyorum. aracı engelli yakınına almıyor. kendisine alıyor. o ihtiyacı olan insanlar evde yatıyor. 1 kez olsun binemeyenler var o araca. yazık ki bizzat şahit oldum. yoksa bu uygulama hakkıyla yapılırsa sonuna kadar destek oluruz. denetim şart. fırsatçılar ayıklanmali.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Engellisi olup alana helali hoş isterse devlet bedava versin ancak arabanın yüzünü bile göemeyenler adına alıp binenlere Allah yedirmesin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle