Volkswagen CES'te tanıttı! İşte Passat'ın yerine gelecek model

Volkswagen'in elektrikli ailesi ID.'ye yeni model eklendi. Las Vegas'taki CES 2023 fuarında Volkswagen ID.7'nin kamuflajlı ilk gösterimi gerçekleştirildi.

Volkswagen CES'te tanıttı! İşte Passat'ın yerine gelecek model
Volkswagen CES'te tanıttı! İşte Passat'ın yerine gelecek model
GİRİŞ 04.01.2023 17:04 GÜNCELLEME 04.01.2023 17:22
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Volkswagen, son dönemde markaların elektrikli modellerinin boy gösterdiği teknoloji fuarı CES'te, yeni modelini tanıttı.

Las Vegas'ta düzenlenecek olan Tüketici Elektroniği Fuarı (CES), kapılarını açmaya hazırlanıyor. Fuara son yıllarda otomobil markalarının da ilgisi yoğun. Fuar kapsamında ilk tanıtım Volkswagen'den geldi.

Kamuflajlı gövdesiyle tanıtılan markanın ilk elektrikli sedanı olarak yollara çıkacak ID. ailesinin yeni üyesi, ID.7 adını aldı.

Markadan araçla ilgili çok fazla teknik bilgi paylaşılmadı. Gelen bilgiler arasında 15 inçlik bir bilgi eğlence sistemi ve artırılmış gerçeklik destekli head-up display sistemi dikkat çekiyor.

Alman firmanın açıklamalarına göre modelin klima sistemi dışarıdaki havanın derecesine göre kabinin ısıtma ve soğutmasını kendisi ayarlıyor.

Volkswagen, "Örneğin, sürücü “Merhaba Volkswagen, ellerim üşüyor!” dediğinde, ID.7 direksiyon ısıtma fonksiyonunu başlatarak yanıt verir. Aynı zamanda sıcak hava, ellere doğru yönlendiriliyor'' örneğini verdi. 

MEB platformu üzerine inşa edilecek araçla ilgili 700 kilometreye (WLTP) kadar menzil sunduğu bilgisi bulunuyor.  Volkswagen'in tanıttığı yeni ID.7 elektrikli sedanın Passat modelinin yerini alması bekleniyor.

CEO Thomas Schafer, "ID.7, 2026 yılına kadar pazara sunmayı planladığımız on yeni elektrikli modelden birisi olacak. Sedan model, üst düzey teknoloji ve kalite özellikleri taşıyacak. Amacımız, müşterilerimize her segmentte uygun modeller sunmak" dedi.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 9
  • Sinan gövde 1 yıl önce Şikayet Et
    Bora nin Akibeti gibi olmasin
    Cevapla
  • Ziya 1 yıl önce Şikayet Et
    İkon olmuş bir modeli bitirmek deli cesareti ben olsam Passat-e olaraktan çıkartır dım
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Toyota ya benzemiş. Prius'a. Mikro Şipleri varmı okadar? Şuanda bantlar üretmiyor vw de. Tedarik sorunları var.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Televizyon için araba yapmışlar :)
    Cevapla
  • Oktay 1 yıl önce Şikayet Et
    Orta konsola dev ekran işi çok kaba ve yer tutuyor. Kimse eleştirmiyor, hayret
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle