BMW renk değiştirebilen modelini tanıttı

Otomotiv devleri CES 2023'te tanıtımlarına devam ediyor. Son olarak BMW, renk değiştirebilen konsept aracı BMW i Vision Dee’yi görücüye çıkardı.

BMW renk değiştirebilen modelini tanıttı
BMW renk değiştirebilen modelini tanıttı
GİRİŞ 06.01.2023 09:04 GÜNCELLEME 06.01.2023 16:18

Teknoloji tutkunlarının merakla beklediği Tüketici Elektroniği Fuarı (CES 2023) kapılarını açtı. Elektrikli modeller ve teknolojik yeniliklerin artmasıyla otomotiv devleri de son dönemde fuara büyük ilgi gösteriyor.

Son olarak Alman devi BMW, konsept aracı BMW i Vision Dee’yi fuar kapsamında görücüye çıkardı.

BMW i Vision Dee, markanın daha önce yine CES kapsamında tanıttığı E-INK teknolojisini kullanıyor. Gövdeyi saran 240 E-Ink paneli birbirinden bağımsız 32 farklı renk sunabiliyor. 

Bu da aracın sürücünün isteğine göre renk değiştirmesine imkan sağlıyor.   

Aynı zamanda aracın dijital böbrek ızgarası sayesinde yüz ifadeleriyle yola çıkılabiliyor.

Aracın içinde fiziksel tuşa yer verilmezken, sürüş ve multimedya ekranı ön camın alt kısmına boydan boya yansıtılıyor. Gelişmiş bir yapay zeka teknolojisi sunan araç sürücüsü ise iletişim kurabiliyor.

Şimdilik konsept olan modelin bazı özellikle 2025 yılından itibaren yeni modellerde yer alacak.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.