Sony ve Honda'nın otomobili CES'te görücüye çıktı

Japon teknoloji Sony şirketi ve ülkenin otomobil üreticilerinden Honda, elektrikli otomobil markası Afeela'nın tanıtımını yaptı.

Sony ve Honda'nın otomobili CES'te görücüye çıktı
Sony ve Honda'nın otomobili CES'te görücüye çıktı
GİRİŞ 06.01.2023 16:29 GÜNCELLEME 06.01.2023 16:32

Japon teknoloji şirketi Sony, Honda ile birlikte yeni bir elektrikli otomobil markası yarattı.

Afeela adı verilen yeni markanın duyurusu tüketici elektroniği fuarı CES 2023'te yapıldı.

Sony Honda Mobility'nin CEO'su Yashuhide Mizuno, Qualcomm Inc'in geliştirdiği yazılımı kullanacak elektrikli otomobil hakkında yaptığı açıklamalada, "Akıllı mobiliteyi gerçekleştirmek için sürekli yazılım güncellemeleri ve yüksek performanslı bilgi işlem gerekiyor. Bu amaçla, Qualcomm ile yakın bir şekilde çalışacağız" dedi.

Mizuno, Afeela'nın 40'tan fazla sensörle donatılacağını da belirterek, otomobilin "Fortnite" oyun serisinin yapımcısı Epic Games'in "Unreal Engine" 3 boyutlu oluşturma aracını kullanacağını bildirdi.

Söz konusu işbirliğinin Honda açısında da ayrı bir önemi bulunuyor. Öyle ki, yeni elektrikli otomobil Honda'nın Acura markası haricinde premium rekabette yeni bir oyuncuya sahip olmasını sağlayacak.

Sony ve Honda'nın birlikte geliştirdiği elektrikli otomobilin 2026'da yollara çıkması planlanıyor. Otomobilin ilk olarak Kuzey Amerika pazarında satışa sunulacağı da verilen bilgiler arasında.

MART AYINDA İŞBİRLİĞİNE GİTTİLER

Honda ve Sony, Mart 2022'de ortak girişim anlaşmasına imza atmış ve “New Company” isimli bir şirket kurmuştu.

New Company ile Honda’nın ulaşım geliştirme yeteneklerini, araç gövdesi üretim teknolojisini ve uzun yıllar boyunca geliştirdiği satış sonrası servis yönetimi deneyimini, Sony’nin ise görüntüleme, algılama, iletişim, ağ ve eğlence teknolojileri geliştirme ve uygulama uzmanlığı bir araya getirilerek kullanıcılar ve çevre ile uyumlu yeni nesil ulaşım hizmetleri geliştirilmesi amaçlanıyor.

Sony, CES 2020'de de elektrikli konsept otomobili Vision-S'i tanıtmıştı.

KAYNAK: REUTERS
Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.