Otomobil fiyatları 70 bin lira düştü ama araç yok

Otomobilde hükümetin matrah indirimi yapmasının ardından 70 bin liraya varan indirimler yapılmasına rağmen vatandaş sıfır araç bulamıyor.

GİRİŞ 07.01.2023 12:07 GÜNCELLEME 07.01.2023 14:14
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Otomobilde hükümetin matrah indirimi yapmasının ardından 70 bin liraya varan indirimler yapılmasına rağmen vatandaşlar sıfır araç bulamayınca yöneldiği ikinci el de fiyatların yüksek olması kiralık araçlara yönlendirdi. Kiralama şirketleri de artan talepleri karşılayamaz oldu.

Pandemiyle birlikte dünya otomobil sektöründe çip sıkıntısı olduğunu bununla birlikte sıfır araç bulmakta güçlük çekildiğini, ancak Türkiye’de son dönemdeki yaşanan sıkıntının matrah düzenlemesiyle düşen fiyatlarla da alakası olduğunu belirten oto kiralama işletmecisi Ahmet Muhammet Deran, “Vatandaş da biz de sıfır araç bulamıyoruz. Bayilerde sıfır araç yok. Hep yok çekiyorlar. Vatandaş bu nedenle ikinci el araç almak istiyor ancak o da talep artışından dolayı fiyatı çok yükseldi. Vatandaş bu fiyata ikinci el araç almakta istemiyor.

Araç kiralamaya geliyor ama biz de sıfır otomobil tedarik edemediğimiz için müşterilerimize araç veremiyoruz. Bir an önce sıfır araç yokluğunun ortadan kaldırılması gerekiyor. Aksi durumda kimsenin işi yürümüyor” dedi.

Bir türlü otomobil alamadığını artık minibüsle devam etmek zorunda kaldığını belirten Mehmet Koçak isimli vatandaş, “Matrah düzenlemesinden sonra otomobil almaya karar verdim. Ancak sıfır otomobil bir türlü bulamadım. İkinci el araç almak istedim baktım onun da fiyatı çok yüksek bu nedenle vazgeçtim. İşim görülsün diye otomobil kiralamak istedim ama kiralık otomobil bile yok. Ortada kaldığım için dolmuşa binmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

KAYNAK: İHA
Tuğba Bozkurt Haber7.com - Editör
Haber 7 - Tuğba Bozkurt
YORUMLAR 36
  • İlhan Akan 1 yıl önce Şikayet Et
    Yurt dışından 2.el gelmedikçe bu çile bitmez, kalabalık genç nüfus araç sahibi olmak istiyor, en azından gurbetçiler 1 kereye mahsus 3-5 yaş arası istediği aracı getirip satsa döviz düşer, turizm canlanır.
    Cevapla
  • öz 1 yıl önce Şikayet Et
    matrah değişikliği piyasaya zam olarak yansıyor. Keşke hiç değişiklik yapılmasydı!
    Cevapla
  • Seçmen kızgın 1 yıl önce Şikayet Et
    Millet soyuluyor Ankara'dakiler sessiz izliyor
    Cevapla
  • yunus 1 yıl önce Şikayet Et
    hepsi geçecek gün gelecek müşteri arıyacaklar
    Cevapla
  • Salih Tuncay Tunç 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah bu bayilerin topunun belasını versin gelen arabaları ya galerilere yada filo kiralama şirketlerine satıyorlar birde günlük dakikalık kiralama şirketleri çıktı başımıza Sanayi ve Ticaret bakanı derhal bu işe el atmalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle