Hyundai e-Corner sistemi CES'te tanıtıldı

Güney Koreli otomobil devi Hyundai, otomobillere üst düzey manevra kabiliyetleri sağlayacak yenilikçi araç teknolojisini CES'te görücüye çıkardı.

GİRİŞ 10.01.2023 17:36 GÜNCELLEME 10.01.2023 17:36
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Hyundai bu yılki CES fuarında araçlara yengeç yürüyüşü, tank dönüşü ve çapraz sürüş gibi sıra dışı yetenekler kazandırabilen e-Corner sistemini sergiledi.

Hibrit, elektrikli ve yakıt hücreli otomobiller için tasarlanan teknoloji Ioniq 5 üzerinde test etti.

Hyundai Mobis'teki mühendisler beş yıldan uzun bir süredir bu fikre kafa yoruyor. İlk olarak 2018'deki CES'te tanıtılmıştı. O zamandan bu yana istikrarlı bir şekilde geliştirilen teknolojinin 2023 yılında üretim platformuna entegre edileceği vaat edilmişti.

Hyundai Mobis, e-Corner modülünü prototip olarak üretilen bir Hyundai Ioniq 5 üzerinde gösterdi. Dört tekerleğe de monte edilen modüller araca dar alanlarda eşsiz manevra kabiliyeti sağlıyor. Görünüşe bakılırsa bu sistem paralel parkı birçok kişi için sorun olmaktan çıkaracak.

Yayınlanan videoda e-Corner'in kabiliyetleri tek tek gözler önüne serildi. Dört tekerleğin de 90 derece döndüğü yengeç modu, aracın sadece ileri ve geri gitmek yerine bir yandan diğer yana hareket etmesine imkan tanıyor.

Sıfır dönüş ise aracı yerinde döndürmenize olanak tanıyan bir özellik. Tekerlekler yaklaşık 45 derecelik bir açı aldıktan sonra aracı kendi ekseni etrafında kolaylıkla döndürebiliyorsunuz. Diyagonal sürüş otomobili çapraz olarak hareket ettirmenizi sağlıyor.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Vatansever 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu özelligi ben yıllardır neden yok diye söyleniyordum. Sonunda birileri keşfetmiş.
    Cevapla
  • tabi 1 yıl önce Şikayet Et
    daha bunları yeni yapıyorlar. ne teknoloji ama.
    Cevapla