BMW'den 872 milyon dolar yatırım

Alman otomobil üreticisi BMW, Meksika'da elektrikli araçlar üretmek için 872 milyon dolar yatırım yapacak.

BMW'den 872 milyon dolar yatırım
BMW'den 872 milyon dolar yatırım
GİRİŞ 06.02.2023 10:16 GÜNCELLEME 06.02.2023 10:16

BMW AG, küresel üretim ağını güçlendirmeye yönelik daha geniş bir çabanın parçası olarak, elektrikli araçlar üretmek için Meksika'daki San Luis Potosí tesisine 800 milyon euro (872 milyon dolar) yatırım yapacak.

Alman otomobil üreticisi, yatırımın yarısından fazlasının bölgede yeni bir yüksek voltajlı batarya montaj fabrikası inşa etmek için kullanılacağını belirterek, Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador'un ocak ayında yaptığı duyuruyu doğruladı. Genişleme, 2027'de başlaması planlanan EV üretimi ile yaklaşık 1.000 yeni iş yaratacak.

Meksika fabrikası, şirketin küresel EV satışlarına hakim olmaya devam eden Tesla Inc.'i yakalama çabalarının merkezinde yer alan yeni bir platform olan BMW'nin "Neue Klasse" temellerine dayalı EV'ler üretecek. BMW, mevcut modellere kıyasla hücre maliyetlerini yarıya indirmeyi ve menzili ve şarj hızını %30 artırmayı hedefliyor.

İlk "Neue Klasse" modelleri, 2025 yılı sonuna kadar BMW'nin Macaristan'ın Debrecen kentindeki fabrikasında üretilecek ve burada otomobil üreticisi yakın zamanda yatırımlarını ikiye katlayarak 2 milyar euroya çıkaracak.

Ekim ayında BMW, ABD pazarı için yurt içinde elektrikli araçlar üretmek üzere Güney Karolina'daki üretim merkezine 1,7 milyar dolar yatırım yapacağını açıklamıştı. Şirket, 2030 yılına kadar satışlarının en az yarısının tamamen elektrikli araçlar olmasını bekliyor, ancak bu hedefe daha erken ulaşılabileceğini belirtti.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.