Mercedes'in kârı yüzde 34 arttı

Alman otomotiv üreticisi Mercedes-Benz'in net kârı fiyat artışlarının etkisiyle geçen yıl yüzde 34 artarak 14.8 milyar euroya ulaştı.

GİRİŞ 20.02.2023 14:53 GÜNCELLEME 20.02.2023 14:53
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Mercedes-Benz, 2022 yılı finansal sonuçlarını açıkladı. Buna göre, şirket gelirlerini geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 12 artışla 150 milyar euroya yükseltti.

Şirketin faiz ve vergi öncesi kârı geçen yıl yüzde 20 artarak 20,66 milyar avroya yükselirken, net kârı da yüzde 34 artarak 14,8 milyar euroya ulaştı.

Şirket tarafından, kârdaki söz konusu artışın "sıkı maliyet kontrolü" ile birlikte daha yüksek kâr marjlarına sahip olan Maybach gibi otomobillerin satışındaki artıştan kaynaklandığı belirtildi.

Mercedes-Benz, 2025’e kadar 4 milyar dolarlık hisse geri alımı yapacağını ve hisse başına 5 euro olan temettü ödemesini 5,20 euroya çıkaracağını da duyurdu.

Şirket açıklamasında, Rusya-Ukrayna Savaşı ve yüksek faiz oranlarının etkisiyle küresel ekonominin "olağanüstü derecede bir belirsizlikle" karşı karşıya olduğu aktarılarak, Avrupa'da gelen siparişlerin daha yavaş olduğu konusunda uyarıda bulunuldu.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 10
  • Ertuğrul Gazi 1 yıl önce Şikayet Et
    Bazıları sonradan görme, derdi araba değil hava atmak. Artık kötü araba yok marka hastalığı var. 3 milyon 5 milyona araba alınmaz ama böyle lüks düşkünü insanlar olursa onlarda hergün zam yapıp karlarını katlarlar
    Cevapla
  • musti 1 yıl önce Şikayet Et
    yeni dünya düzeninde zengin daha zengin olurken dar gelirli kesin her geçen gün büyüyor. zenginler kazançlarının bir kısmından fedakarlık edip daha çok insana insanca yaşamak için gerekli iş ortamını ve ücreti vermeyi düşünmüyor bile. bencillik almış başını gidiyor. Bu gidişle bir sosyalist devrim daha kapıda gibi görünüyor.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    haram zıkkım olsun,yok çip krizi,yok transport...50 kere yazdım YALAN,YALAN...sadece daha fazla kazanç için oyun hepsi...işte netice ortada
    Cevapla
  • Başgan 1 yıl önce Şikayet Et
    ula mackali sen yürüyerek gel. Mercedes hakediyorsa Mercedes ile gel. zorla bindiriyorlar sanki.
    Cevapla
  • TÜRK 1 yıl önce Şikayet Et
    gelme kardeşim zorla bin diyen yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle