Volkswagen'den otomobiller için uygulama mağazası!

Volkswagen'in yazılım konusundaki yan kuruluşu Cariad, şirkete bağlı markaların otomobillerinde kullanılacak uygulama mağazasını tanıttı. Kullanıcılar mağazadan TikTok, Spotify, Youtube gibi uygulamaları araçlarına indirebilecek.

Volkswagen'den otomobiller için uygulama mağazası!
Volkswagen'den otomobiller için uygulama mağazası!
GİRİŞ 02.03.2023 11:01 GÜNCELLEME 02.03.2023 11:01

Gelişen teknolojiyle birlikte gittikçe akıllanan araçlarda bilgi-eğlence sistemleri de vazgeçilmez hale geldi. Markaların büyük önem verdiği ekranlar kullanıcıların tercihlerinde de etkili oluyor. 

Barcelona'da devam eden Mobil Dünya Kongresi'nde (MWC) Volkswagen bu konudaki yeniliklerini tanıttı.

Markanın yazılım konusundaki yan kuruluşu olan Cariad, otomobiller için uygulama mağazası geliştirdiklerini duyurdu. Bu uygulama mağazası sayesinde kulanıcılar TikTok, Amazon Music, Spotify ve oyunları araçlarına indirip kullanabilecekler. 

Audi, Volkswagen grubu içinde uygulama mağazasını kullanan ilk marka olacak. Temmuz 2023'ten itibaren A4, A5, Q5, A6, A8, Q8 e-tron ve e-tron GT’lerde mağazanın kullanımda olacağı belirtildi.

Mağazada ilk etapta müzik, video, oyun, navigasyon, park, elektrikli araç şarjı, hava durumu ve haberler gibi kategorilerde uygulamalar yer alacak. 

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.