Yerli otomobil Togg'da büyük gün! Yarın başlıyor

Türkiye'nin yerli elektrikli otomobili Togg'un ilk modeli olan, C-segment, elektrikli SUV modeli 'T10X' için ön siparişler, yarın alınmaya başlanacak.

GİRİŞ 15.03.2023 18:18 GÜNCELLEME 15.03.2023 18:19
Bu Habere 396 Yorum Yapılmış

Şirketten dün yapılan açıklamada; Togg'un ilk modeli olan, C-segment, elektrikli SUV modeli T10X'un satış fiyatı, 953 bin lira olarak duyuruldu.

Yerli otomobil Togg fiyat listesi

3 farklı versiyonu bulunacak otomobilin fiyatı, donanımı ve menzil özelliklerine göre değişiklik gösterecek. Togg’un en yüksek donanım ve menzil sunan versiyonunun satış fiyatı ise 1 milyon 215 bin lira olacak.

Yerli otomobil Togg modellerinin diğer isimleri belli oldu!Yerli otomobil Togg modellerinin diğer isimleri belli oldu!

2 farklı donanım seviyesi ve 2 batarya seçeneğine sahip T10X’in ön siparişleri için bireysel kullanıcılara öncelik verilecek. T10X için ön siparişlerin alınmasına yarın 'Trumore' dijital platformu ve 'www.togg.com.tr' internet sitesi üzerinden başlanacak, 27 Mart’a kadar sürecek. 

Togg T10X’un ilk kullanıcıları, çekiliş yöntemiyle belirlenecek ve ilk siparişler de kullanıcılarıyla 2023 yılı boyunca buluşacak. Çekilişe katılan kullanıcılar, ön ödeme öncesi akıllı cihazlarını modelinden rengine kadar yapılandırabilecek. 

Noter huzurunda 28 Mart’ta yapılacak dijital çekiliş sistemiyle de ön sipariş sahipleri belirlenecek. Ön sipariş dönemi sonunda noter huzurunda yapılacak çekilişle sipariş hakkı kazananlar, teslimat önceliğiyle belirlenecek. Teslimat tarihi belirlenirken, seçilen versiyonun yaklaşık teslimat dönemi ile kullanıcının çekiliş sıralamasındaki yeri dikkate alınacak.

TOGG NASIL ALINIR

2023 yılı içinde T10X sahibi olmak için çekilişe katılmak isteyenler, Togg.com.tr veya App Store, Google Play ve App Gallery üzerinden kullanıma sunulan Trumore uygulamasından “Akıllı Cihaz Konfigüratörü”ne girip, cihazın donanım özelliklerini, teknik verilerini ve model fiyatlarını inceleyebilecek, diledikleri T10X versiyonunu seçip istedikleri gibi yapılandırabilecek.

ÖTV DESTEĞİ

Kısa süre önce matrah düzenlemesi geldi. Motor gücü 160 kilovattı aşan elektrikli araçların ÖTV matrahı yüzde 40'a çıkarıldı. Togg'un yer aldığı ÖTV matrahı ise yüzde 10'da kaldı. 

Togg, elektrikli C Suv sınıfında rakiplerinden fiyat olarak avantajlı konumda.

İKİ FARKLI VERSİYON

Bu modelin 160 kW güce (218 beygir) sahip arkadan itişli ve 320 kW güce (435 beygir) sahip dört tekerlekten çekişli olmak üzere iki farklı versiyonu olacak. 160 kW’lık versiyon 7.6 saniyede 0’dan 100 km/s hıza, 320 kW güç üreten versiyon ise 4.8 saniyede 0’dan 100 km/s hıza çıkabilecek.

28 DAKİKADA YÜZDE 80 ŞARJ

Otomobilin daha az güce sahip versiyonu tam şarj ile 300 kilometre civarında, güçlü versiyonu ise 500 kilometre civarında bir menzile sahip olacak. Togg C-SUV hızlı şarj desteği sayesinde, hızlı şarjı destekleyen istasyonlarda 25 dakikada bataryalarını yüzde 80 doldurabilecek.

523 MENZİL SEÇENEĞİ

Togg, ‘doğuştan elektrikli’, ‘doğuştan sürdürülebilir’, ‘doğuştan dijital’ ve ‘doğuştan yeşil’ kavramlarının altını çizdiği ilk akıllı cihazı C-SUV’u, ‘T10X’ adıyla kullanıcılarla buluşturacak. Model adındaki T’nin Türkiye’yi ve Togg’u, 10’un cihazın üzerine inşa edildiği C segmenti platformunu, X’in ise SUV gövde tipini ifade ettiği T10X, iki farklı donanım ve iki batarya seçeneğiyle kullanıcılara sunulacak.

T10X NE ANLAMA GELİYOR

Model adındaki T: Türkiye ve Togg’u, 10: Cihazın üzerine inşa edildiği C segmenti platformunu, X: SUV gövde tipini ifade ediyor.

YOĞUN TRAFİK PİLOTU

Togg dijital çözümlerini Trumore dijital platformu üzerinden kullanıcılarla buluşturuyor.

Earn.more (Kazan), Go.more (Gez), Play.more (Eğlen), Scale.more (Geliştir)

- 41,3 inç uçtan uca ekran deneyimi

- 12,3 inç gösterge ekranı

- 29 inç bilgi-eğlence ekranı

- 8 inç dokunmatik kontrol ekranı

- Araç içi sosyal kamera, yüksek hızlı mobil internet ve wifi hot spot özelliğiyle Snapdragon® işlemcili dijital kokpit,

T10X Türkiye’de ve sınıfında ilk kez “yoğun trafik pilotu” asistan özelliğini sunarak kullanıcıların 15 km/saat hıza kadar olan yoğun trafikte ellerini direksiyondan ayırıp T10X’in kontrolünde ilerlemelerini sağlayacak.

T10X’in fiyatları şöyle oluştu:

V1 RWD Standart Menzil - 953 bin TL

V2 RWD Standart Menzil- 1 milyon 55 bin TL

V2 RWD Uzun Menzil- 1 milyon 215 bin TL

STANDART TEKNOLOJİK ÖZELLİKLER

12,3 inç gösterge ekranı ve 29 inç bilgi-eğlence ekranından oluşan 41,3 inç uçtan uca ekran deneyimi, 8 inç dokunmatik kontrol ekranı, araç içi sosyal kamera, yüksek hızlı mobil internet ve wifi hot spot özelliğiyle Snapdragon işlemcili dijital kokpit, T10X’de standart olarak sunulacak.

ÜST SEVİYE GÜVENLİK

Kullanıcıların kişisel verilerini ve akıllı cihazın dijital güvenliğini blok zinciri teknolojisiyle sağlayan Togg T10X, Avrupa pazarındaki otomobillerin güvenliğinin degerlendirildiği bağımsız Euro NCAP programının tüm testlerinden en yüksek seviye olan 5 yıldızı alacak şekilde tasarlandı.

7 adet hava yastığının standart olarak sunulduğu T10X'da ileri seviye sürüş asistan sistemleri de güvenli sürüşe destek olacak. 

Trafik işareti algılama sistemiyle birlikte çalışan dur-kalk fonksiyonlu akıllı adaptif hız sabitleyici ve akıllı şerit takip sistemi ve  şeritten ayrılma ikazıyla birlikte 2. seviye otonom sürüş de sunulan teknolojik özelliklerden.

Sınıfında ilk kez sunulacak "yoğun trafik pilotu" asistan özelliği ile araç, 15km/saat hıza kadar olan yoğun trafikte kullanıcının ellerini direksiyondan ayırarak ilerlemesine imkan verecek.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 396
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    kamuya zorunluluk gelmeli ozaman enerji ithalatı baya azalır,karadeniz gazıda doğalgaz santraline verilsin ucuz elektrikle maliyetlerde düşer.
    Cevapla
  • Bbdhd 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok alan olur bence başvuru rekoru kırılır çok güzel araba bu fiyata bedava
    Cevapla
  • ayhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Yok yok tog diye bir araba yok hani nerde !!! Valla bak ben şimdi gözlerimi kapadım göremiyorum. Zaten rengide güzel değil zaten pahalıda .. almanlar bir araba yapmış , bir araba yapmış , ya japonya varya harika , amerikaya ne demeli muhteşem ... işte size eziklerin ruh hali
    Cevapla
  • izmirli 1 yıl önce Şikayet Et
    arabayı alıp 3 ay sonra 50 üstüne koyup satmaya başlarlar... bunun önüne geçilmesi gerekiyor
    Cevapla
  • yazı/yorum 1 yıl önce Şikayet Et
    Togg alacak paramız olmasa da Rabbime Hamdü senalar olsun. Bu kutlu gpne şahit olduğumuz için. alacaklara da kazasız belasız kullanmayı nasip etsin. lakin bu satış yöntemi zayıf. toplum bunu görüp birebir satış danışmanına aklındakileri sorup öyle almak ister. avm ve havlimanında sergilemek alacak olan vatandaş için yeterli olmaz naçizane fikrim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle