Yerli otomobil Togg'a 17 bin 275 sipariş verildi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 24 saat dolmadan Türkiye'nin otomobili Togg'a 17 bin 275 kişinin ön sipariş verdiğini sosyal medya hesabından bildirdi.

GİRİŞ 17.03.2023 16:12 GÜNCELLEME 17.03.2023 16:54
Bu Habere 78 Yorum Yapılmış

Türkiye’nin doğuştan elektrikli ilk akıllı cihazı Togg T10X için ön sipariş süreci dün başladı. İlk 4 saatte 7 bin 734 kişi ön sipariş verdi. 27 Mart’a kadar sürecek ön sipariş sürecinin ardından 28 Mart'ta noter huzurunda dijital çekiliş yapılacak.

Togg'dan yapılan açıklamaya göre, 2023 yılı boyunca kullanıcılarla buluşacak 12 bin T10X için ön sipariş sahiplerini belirleyecek çekiliş süreci, 27 Mart’a kadar devam edecek.

YERLİ OTOMOBİL TOGG'A YOĞUN İLGİ

Öte yandan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ön siparişlerin 24 saat dolmadan 17 bin 275'e ulaştığını bildirdi. 

TOGG'UN FİYATİ BELLİ OLDU

Türkiye'nin otomobili Togg'un heyecanla beklenen satış fiyatı belli oldu. Yerli otomobilin standart menzilli modeli 953 bin, uzun menzilli modelin fiyatı ise 1 milyon 215 bin lira olarak belirlendi.

Yerli otomobil Togg'un diğer model isimleri belli olduYerli otomobil Togg'un diğer model isimleri belli oldu

T10X'in ön siparişinde ilk rakamlar... Togg paylaştıT10X'in ön siparişinde ilk rakamlar... Togg paylaştı

İşte yerli otomobil Togg'un ilk modelinin şifreleriİşte yerli otomobil Togg'un ilk modelinin şifreleri

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 78
  • emekçi 1 yıl önce Şikayet Et
    17 bin zengin ilk 10 saatte sıraya girmiş,garibanlarda uzaktan bakıyor,yahu el insaf bari garibanın arabasındaki ötv yi kaldırda 2. el ucuzlasın araba alabilelim.
    Cevapla
  • Zehni 1 yıl önce Şikayet Et
    Aynı fabrikadan sivasada yapılmasını istiyorum birkaç vilayete yapılsın ben bir fabrikanın üretimi milletin talebine yetişmez bana sıra gelmez
    Cevapla
  • Y.m.k.p.n 1 yıl önce Şikayet Et
    Yerli ve milli ve biz hayalini bile kuramıyoruz. Faydası olmayan kilise papazı niyetine artık...
    Cevapla
  • Cezeri 1 yıl önce Şikayet Et
    Sezgine kardeşim duan için çok teşekkürler, Allah herkese, hepimize nasip etsin. Benim de alacak gücüm yok, abim adına girdik. Elindeki yabancı arabayı satıp biraz ekleyecek. 2 senedir Togg çıkarsa alalım diye plan yapıyorduk, nasip, inşallah çıkar.
    Cevapla
  • Cezeri 1 yıl önce Şikayet Et
    Abdullah kardeşim, bu ilk giriş modeli, piyasada yer alabilmek için üst düzey yapıldı. İleride A ve B sınıfı araçlar da üretilecek, o zaman daha dar gelirli vatandaşların da alabileceği oetam oluşacak. Sabır biraz. 2-3 yıl sonra inşallah o da olacak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle