Volkswagen'e kötü haber! Tüm varlıkları donduruldu

Batılı ülkelerin Moskova’ya karşı yaptırımlarının ardından Rusya'daki faaliyetlerini askıya alan Volkswagen'e Rus mahkemesinden kötü haber geldi. Mahkemeden çıkan karar doğrultusunda Volkswagen'in Rusya'daki tüm varlıkları donduruldu.

GİRİŞ 20.03.2023 15:06 GÜNCELLEME 21.03.2023 11:27
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Rusya merkezli otomobil üreticisi GAZ, Volkswagen Group’un (VW) Ağustos 2022’de iş birliğini sona erdirmesinin ardından Alman üreticisi aleyhine dava açmıştı.

Rus günlük gazetesi Kommersant'ın haberine göre Gaz, iş birliğinin sona ermesi ile 15,6 milyar ruble (190 milyon avro) zarar etti. Davaya bakan Rus mahkemesi de 17 Mart'ta GAZ lehine karar vererek, Rusya'daki tüm Volkswagen varlıklarını dondurdu.

Volkswagen, Batılı ülkelerin Moskova’ya karşı yaptırımlarının ardından Rusya'daki faaliyetlerini askıya almıştı. GAZ daha önce Nizhny Novgorod fabrikasında VW için araçlar üretmişti.

Bu arada, Volkswagen, Moskova'nın güneyindeki yıllık 225 bin araç üretim kapasitesine sahip Kaluga'daki fabrikasını satmaya çalışıyordu. Fabrika’da üretim Mart 2022'de durdurulmuştu.

Volkswagen, geçen yıl, Rusya'da yaklaşık 42 bin otomobil ve 1.500 ticari araç sattı. Grubun satışları 2021 yılına göre yüzde 80 geriledi.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Volkswagen Türkiyede Fabrika açacakken ve bu Karar kesinlik kazanmışken, Siyasi İktidar ve Lobilerin baskısı sonucu bu Karardan vazgeçmek zorunda bırakıldılar!!! Sebebinin halâ ne olduğunu merak ediyor olamazsınız herhalde! Herşeye rağmen, Pazara kadar değil Mezara kadar Reisle yola devam!
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Turkiye den bile daha az arac sattigi uokeye 225 bin araclik fabrika kuran wolswagen. Turkiye ye fabrika kuramiyor. Devletin yerinde olsam, Turkiye de fabrikasi olmayanlardan ya bir tik fazla vergi yada fabrikasi olanlardan vergi almam.
    Cevapla
  • Kul insan 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusya Ukrayna savaşı bize ders çıkartıp milli manevi ekonomik bağımsızlık mücadelesi vermemiz gerekli. Kendi ekmeğin varsa neden başkasına para verip ekmek almak gerek. Kendi otomobilin varsa neden başkasının otomobiline tonlarca para harcarsınız. Herkes parasına sahip çıksın. Milli ve yerli olalım Türkiye 'de barekallah hepsi var. Dışa paramız gitmesin bağımsız milli manevi gücümüz olsun. Dünyaya biz yön verelim yön almayalım.
    Cevapla