Yerli otomobil Togg'un araç sayısı ve çekiliş tarihi değişti

Türkiye'nin yerli elektrikli otomobili Togg'un satışa sunulacak ilk modeli olan 'T10X'in ön siparişle teslim edilecek araç sayısı 12 binden 20 bine çıkartıldı, çekiliş tarihi ise 29 Mart'a uzatıldı.

GİRİŞ 25.03.2023 12:44 GÜNCELLEME 26.03.2023 07:02
Bu Habere 77 Yorum Yapılmış

Togg son yaptığı açıklamayla 12 bin olan teslim edilecek araç adedini 20 bine çıkarırken ön sipariş için son günün 27 Mart olduğunu çekişin ise 29 Mart'ta yapılacağını açıkladı.

Togg'un sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Yoğun ilginiz için teşekkür ediyor çekilişle teslim edilecek T10X adedini 12 binden 20 bine çıkarıyoruz." denildi.

Ön sipariş için son günün 27 Mart olduğu belirtilen açıklamada, çekiliş tarihinin bir gün ileri alınarak 29 Mart olduğu aktarıldı. 

T10X için verilen ön siparişin 7 günde 100 bini geçmesi üzerine harekete geçen Togg, daha önce 12 bin adet olarak açıkladığı çekilişle teslim edilecek akıllı cihaz sayısını 20 bin olarak güncelledi.

Ön sipariş sürecinde ön ödeme için banka yoluyla e-Cüzdan’a yapılacak transferler, 27 Mart 2023 tarihinde saat 17.00’ye kadar işleme alınacak ve aynı gün saat 22.00’de sipariş sistemi kapanacak.

20 BİN KİŞİ DE YEDEK LİSTEDE

Togg, bu kararla birlikte noter huzurunda gerçekleşecek dijital çekiliş tarihini de bir gün ileriye alarak, 29 Mart olarak belirledi. Togg ayrıca şanslı 20 bin kullanıcının yanı sıra 20 bin kişi için de yedek liste oluşturacak.

2023 yılı için planlanan teslimatlarda iptallerin yaşanması halinde, yedek listedeki kullanıcılar devreye alınacak. Ancak, 2023 yılı teslimatları için yedek listeden asıl listeye geçemeyenler 2024 yılı ocak ayı itibarıyla belirlenecek yeni paket ve konfigürasyon seçenekleriyle T10X sipariş edebilecekler.

Bu siparişi verenler, 2024 yılı haziran ayına kadar herhangi bir çekilişe girmeden akıllı cihazlarını teslim alabilecekler. Asıl ve yedek listede yer alamayan kullanıcıların yaptıkları ön ödemeler ise hesaplarına iade edilecek.

HEDEF İLK YIL 28 BİN ADET YERLİ OTOMOBİL

Markanın, kullanıcılardan gelen yoğun talep üzerine çekilişle teslim edilecek T10X sayısını 8 bin adet artırması üzerine konuşan Togg Üst Yöneticisi (CEO) Gürcan Karakaş, "Başından beri kullanıcılarımıza kulak verdik, onların isteklerini önemsedik. 2023 yılında teslim edeceğimiz akıllı cihazlarımızın da ağırlıklı olarak kullanıcılarımız tarafından satın alınmasını önemsedik.

 

Bu amaçla 12 bin adet olarak belirlediğimiz 2023 teslimatını 8 bin adet artırarak 20 bin adete çıkardık. Bu artışla toplam üretimimiz henüz ilk yılında 28 bin adedi bulacak. Gemlik Teknoloji Kampüsü’müzün insan kaynağı, teknik altyapı ve kapasitesi, mobilite sektörü tedarik zincirini olumsuz etkileyecek beklenmeyen durumlar ortaya çıkmadığı sürece, bu rakamı üretebilecek seviyededir." dedi.

10 maddede Togg T10X'in sipariş ve çekiliş süreci10 maddede Togg T10X'in sipariş ve çekiliş süreci

Fransız basını yerli otomobil Togg'u mercek altına aldı!Fransız basını yerli otomobil Togg'u mercek altına aldı!

Yerli otomobil Togg, Bursa'da büyük ilgi gördüYerli otomobil Togg, Bursa'da büyük ilgi gördü

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 77
  • kamılb 1 yıl önce Şikayet Et
    daha hızlı teslımatlar beklıyoz 50 senebu halk kendı aracını bekledı chp yuzunden
    Cevapla
  • Memo 1 yıl önce Şikayet Et
    50 senedir CHP mi yönetiyor memleketi ? Biraz daha çalış dersine
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    almak nasip olurmu bilmem ama alabilenlere huzurlu mutlu kazasız sürüşler diliyorum
    Cevapla
  • Hüseyin 1 yıl önce Şikayet Et
    Her yeni markanin oldugu gibi bu arabanin "cocuk hastaligi" denilen kücük kusurlari olucak.Beklemniz size zarar vermez.
    Cevapla
  • 1061 1 yıl önce Şikayet Et
    Boş yapma
    Cevapla
  • Alihan 1 yıl önce Şikayet Et
    Haklısınız ama çoğumuz kendi çocuğumuz gibi gördüğümüz bu arabadaki olası bazı kusurları muhtemelen çok büyütmeyeceğiz gözümüzde. :) Arabayı inceleme fırsatı bulan az sayıdaki internet içerik üreticilerinden bazıları ima ediyorlardı zaten yakaladıkları bazı eksikleri ama demeye dilleri varmıyordu, kıyamıyorlardı evlatlarının kusurunu saklayan ana balalar gibi :)))
    Cevapla
  • Deniz 1 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    arkadaşlar bisey soracam cevap verirseniz sevinirim. daha önce sordum cevaplayan olmadı. çekilişte ismimiz çıkarsa para ödemesi araç verileceği zaman peşin mi yapılacak yoksa taksit falan imkanı veriliyor mu veya nasıl olacak
    Cevapla
  • Alihan 1 yıl önce Şikayet Et
    TOGG taksitlendirmiyor ama banka, katılım bankası gibi aracı kurumlardan finansman desteği alabileceksiniz muhtemelen. Hatta önceden kamu bankalarının TOGG için uygun finansman paketleri oluşturacağı haberi çıkmıştı ama yaşadığımız depremin sebep olduğu ekonomik zorluklar bunu şimdi mümkün kılar mı bilmem...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle