Togg için büyük heyecan! Çekiliş yarın yapılacak

Yerli otomobil Togg için ön sipariş süreci sona erdi. Togg kura çekimi 29 Mart'ta yapılacak. Ön sipariş sahipleri noter huzurunda yapılacak dijital çekiliş sistemiyle belli olacak.

GİRİŞ 28.03.2023 13:05 GÜNCELLEME 28.03.2023 14:19
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Yerli otomobil Togg'un ön sipariş süreci 27 Mart Pazartesi günü saat 22.00’da sona erdi. Yerli otomobili satın almaya öncelik kazananlar kura yöntemi ile belli olacak. Yoğun ilgi nedeniyle teslim edilecek araç sayısında artış kararı alınmış(10 binden 20 bine çıkarıldı), kura tarihi ise 1 gün uzatılmıştı. Başvuru süreci ardından TOGG kura sonuçları için geri sayım başladı. Peki, TOGG kura çekilişi ne zaman, nasıl yapılacak?

Türkiye'nin yerli elektrikli aracı TOGG ön sipariş başvuruları 16-27 Mart tarihleri arasında alındı. Belirlenen tarih aralığında ön ödeme bedelini yatıran vatandaşların ön siparişleri kabul edilecek ve  çekiliş sürecine katılmaya hak kazanacak.

TOGG KURA ÇEKİLİŞ NE ZAMAN? 

Togg resmi Twitter sayfasından yapılan bilgilendirmeye göre kura çekimi 29 Mart'ta yapılacak. Ön sipariş sahipleri noter huzurunda yapılacak dijital çekiliş sistemiyle belli olacak. Çekilişe katılacak kullanıcıların sıralı listesi çekiliş öncesinde Togg tarafından yayınlanacak.

Teslimat tarihi belirlenirken seçilen versiyonun yaklaşık teslimat dönemi ile kullanıcının çekiliş sıralamasındaki yeri dikkate alınacak.

TESLİMAT NE ZAMAN?

2022 yılında seri üretime geçen Togg'un ilk teslimleri nisan ayında yapılacak. Bu hamle, Türk otomotiv sektörü için yeni bir dönemin başlangıcı olarak görülüyor.

SİPARİŞ HAKKI KAZANAMAYANLARIN BAŞVURU ÜCRETLERİ İADE EDİLECEK

Ön sipariş dönemi sonunda noter huzurunda yapılacak çekilişle, sipariş hakkı kazananlar teslimat önceliğiyle birlikte belirlenecek. Teslimat tarihi belirlenirken seçilen versiyonun yaklaşık teslimat dönemi ile kullanıcının çekiliş sıralamasındaki yeri dikkate alınacak. Çekilişte sipariş hakkı kazanamayan kullanıcıların ön ödeme bedelleri ise kullanıcıların Trumore e-Cüzdanlarına ardından bankalarına bağlı olarak en geç 14 gün içinde otomatik olarak hesaplarına geri yatırılacak.

TOGG'DA ÖN SİPARİŞ İÇİN SON SAYI AÇIKLANDI!

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) bugüne kadar ön siparişe katılan kişi sayısını açıkladı.

TOGG'un resmi Twitter hesabı üzerinden yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 29
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Maşaallah... Durumum olsa direkt katılırdım..
    Cevapla
  • Kul insan 1 yıl önce Şikayet Et
    Altılı masa ayakları kırılınca sen bakacan ortalığa.
    Cevapla
  • emre karadavut 1 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah Maşallah Maşallah Togg'dan rahatsız azgın azınlığa inat Rabbim vatanımıza Milli uçak helikopter gemi nasip ediyor Hamdolsun...
    Cevapla
  • isimsiz 1 yıl önce Şikayet Et
    KVKK olmasa chp den başvuru yapanları açıklayın diyecektim
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    İnşaallah kardeşim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle