Ford'dan 4,5 milyar dolarlık batarya yatırımı

Amerikalı araç üretici Ford, elektrikli araç batarya malzemeleri fabrikası için 4,5 milyar dolarlık bir anlaşma imzaladı.

Ford'dan 4,5 milyar dolarlık batarya yatırımı
Ford'dan 4,5 milyar dolarlık batarya yatırımı
GİRİŞ 30.03.2023 15:58 GÜNCELLEME 30.03.2023 15:58

ABD'li otomobil üreticisi Ford, elektrikli araçlar için batarya malezemelerinin üretimine yönelik yeni bir yatırım kararı aldı. 4,5 milyar dolarlık yeni yatırım kararı çerçevisinde otomobil devi,  Endonezya'da gerçekleştireceği yatırım ile PT Vale Endonezya ve Çinli Zhejiang Huayou Cobalt'ın da hissedarlar arasında yer aldığı nikel işleme tesisine ortak oldu. 

Yatırım, Ford'un Güneydoğu Asya ülkesin Endonezya'daki ilk yatırımı. Yatırımın gerekçesi olarak ise bataryaların elektrikli araçlar için maliyet artırıcı etkisi sebep olarak görülüyor. Otomobil üretici bu yatırımı ile elektrikli araç üretimindeki maliyetlerde azalma yaratmayı amaçlıyor.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.