Hyundai'den 18 milyar dolarlık yatırım planı

Hyundai Group, kendi ülkesi Güney Kore'de, 2030'a kadar elektrikli araç endüstrisine 18.14 milyar dolarlık yatırım yapacağını açıkladı.

Hyundai'den 18 milyar dolarlık yatırım planı
Hyundai'den 18 milyar dolarlık yatırım planı
GİRİŞ 11.04.2023 13:45 GÜNCELLEME 11.04.2023 13:45

Koreli otomotiv üreticisi Hyundai Group, elektrikli otomobiller için dikkat çeken bir yatırım tutarı açıkladı.

Yapılan açıklamaya göre, şirket 2030'a kadar Güney Kore elektrikli araç endüstrisine 18.14 milyar dolarlık yatırım yapacak.

Söz konusu yatırım planı, Hyundai Motor, Kia ve Hyundai Mobis şirketleri tarafından hayat geçirilecek.

Koreli şirketin yatırım planı, Güney Kore Başkanı Yoon Suk Yeol'un katılımıyla açılan Kia'nın elektrikli otomobil fabrikasının hemen ardından geldi.

Ülkede uzun yılların ardından açılan ilk otomotiv fabrikası unvanını taşıyan tesis 2025'te üretime başlayacak.

Hyundai Group'un, Güney Kore'de elektrikli otomobil yatırımlarına verilen teşviklerden yararlanacağı belirtiliyor. Ülkede verilen teşvikler ile, 2030 yılına kadar elektrikli otomobil üretim kapasitesini artırmayı hedeflediği kaydedildi.

Elektrikli otomobil yarışında üst sıralara çıkmak isteyen Hyundai, bu kapsamda sadece elektrikli otomobil üreten Ioniq isimli bir alt marka kurmuştu.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.