BDDK'dan yerli elektrik araçlar için verilecek kredi limitlerinde güncelleme

BDDK, yerli elektrikli araçlar için verilecek kredi limitlerini güncelledi. Buna göre, fiyatı 900 bin liraya kadar olan elektrikli araçlar için yüzde 70'i tutarında 48 ay vade ile kredi verilebilecek.

GİRİŞ 27.04.2023 20:49 GÜNCELLEME 27.04.2023 21:11
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), yerli elektrikli araçlar için verilecek kredi limitlerini güncelledi.

Kurumun aldığı karara göre, fiyatı 900 bin liraya kadar olan elektrikli araçlar için satış fiyatının yüzde 70'i oranında 48 ay vade ile kredi verilebilecek.

900 bin lira ile 1,8 milyon TL arası araçlarda yüzde 50 oranında kredi ve 36 ay vade,

1,8 ile 2,2 milyon TL arası araçlarda yüzde 30 kredi ve 24 ay vade,

2,2 ile 2,8 milyon TL arası araçlarda ise yüzde 20 kredi, 12 ay vade kullanabilecek.

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 29
  • NECAT 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın başkanım bu krediyi faizsiz bekliyorduk lutfen bu konuyu yeniden gozden geçirin. Allah size sağlıklı uzun ömürler nasip etsin inşallah.
    Cevapla
  • Vatan Destanı 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Cumhurbaşkanım... Sizin sağlığınıza duacıyım. Rabbim başımızdan eksik etmesin inşallah. Lütfen etrafınızdaki bazı şahsiyetlere dikkat ediniz... Tahminim Milletin aklıyla oynayıp alay ediyorlar, sizide vatandaşların gözünde küçük düşürmeye çalışıyorlar... Allah aşkına 900 bin TL ye kadar yerli elektrikli araçlara %70kredi ne demek... Togg başlangıç fiyatı 953 bin TL... Olmazki...
    Cevapla
  • Dibinibulan 1 yıl önce Şikayet Et
    Yerli ve milli montaj otolar içinde kredi ayarlaması istiyoruz.Biz de melyon yogh.Her şey zengine yönelik.Yine bir stratejik hata.
    Cevapla
  • veysi 1 yıl önce Şikayet Et
    Yahu togg çıkmadan önce arabanvarmıydı varsa nasılaldın
    Cevapla
  • Resul Çalmuk 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah nasip ederse binersin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle