Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'indirim' açıklaması sonrası satan satana

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde ticari araçlara yönelik ÖTV indirimini açıklamıştı. Bu açıklama sonrası gözler ÖTV indirimine çevrilirken hafif ticari araç yatırımcısında panik satışları başladı.

GİRİŞ 28.04.2023 07:07 GÜNCELLEME 28.04.2023 10:38
Bu Habere 84 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ticari araçlara yönelik ÖTV indirimi sonrasında araç piyasasında fiyatların dengelenmesi beklenirken özellikle hafif ticari araçlara yatırım yapanlar paniğe kapıldı. Milyonlar ÖTV indirimini bekliyor, yatırımcı ise aracını satma telaşına düştü.

PANİK SATIŞLARI BAŞLADI
Uzman isimler defalarca uyarmış, 'Araba yatırım değil ihtiyaç' demişlerdi. Ticari araçlara yönelik ÖTV indirimi sonrası araç yatırımcısı panik satışlarına yöneldi. Ellerindeki araçları elden çıkarma telaşı başladı. Türkiye genelinde yaklaşık 100 bin taksi var. ÖTV indirimi sonrası da pek çok taksici aracını yenilemeyi planlıyor. İkinci el araç piyasasındaki balonun sönmesi beklenirken bir de hafif ticari araçlara yatırım yapanlar vardı.

İLANLARDA ARTIŞ YAŞANDI
Show Haber'in haberine göre taksici esnafı yüzde 45'lik ÖTV'den muaf olmanın heyecanını yaşarken özellikle panelvan yatırımcısı panik satışa başladı. ÖTV düştükten sonra panelvanlarda yüzde 15'lik bir indirim sağlanacak. Son günlerde ilan sayfalarında ticari araç ilanlarında bir artış yaşandı. Hafif ticari araçlara yatırım yapanların ellerindeki tek koz, bayilerde sıfır araç olmaması. ÖTV indiriminin piyasaya yansıması için sıfır araç sıkıntısının ortadan kalkması gerekiyor. Bu yüzden kısa vadede fiyatlarda dengelenme beklenmiyor.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 84
  • Selahattin 11 ay önce Şikayet Et
    galericiler ikinci el sifir satiyor. noterde 6001 km yaziyolar ikinci ele km kontrolu exper gelmedigi surece, araba markalari bayileri devreden cikarim online satisi baslatmadigi surece bu duzen degismez. Arti galeriye sifir araç satisini kanunen yasaklamak lazim. bayiler ellerine gelen sifir araclari direk galericilere satip artan parayı aralarında paylasıyolar.
    Cevapla
  • Colin 20 11 ay önce Şikayet Et
    Bizim toplumumuz kadar aç gözlü menfaatci insan var mı ki devlet ne yapsın ahlâk yokki sözde araç yok Mart da 297 bin araç tescil yapılmış bu kansizlar temizlenmeli
    Cevapla
  • Arz 11 ay önce Şikayet Et
    Bunların içinde çekme belgeliler de var. Çoğu deprem bölgesi aracı.
    Cevapla
  • Yakup Yeşiltaş 11 ay önce Şikayet Et
    Aracı yatırım olarak görenler yüzünden araçlar gereğinden fazla fiyatları araç yatırım aracı değil ihtiyaçtır ihtiyacı olanda alabilsin
    Cevapla
  • Vasfi 11 ay önce Şikayet Et
    Bunda bayilerin hiç mi kabahati yok. Adamlar hem senin aracını takas a ucuz alıyor. Sattı gi aractan da yuksek kar etmek istiyor.
    Cevapla
  • Tatar 11 ay önce Şikayet Et
    Koç ve Sabancı baronları izin vermezler
    Cevapla
  • Kürşad 11 ay önce Şikayet Et
    Koç ve Sabancı ne alaka? Alıp stok yapan vatandaş galerici
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle