Stellantis'ten ABD'de batarya yatırımı sinyali

PSA ve FCA'nın birleşiminden doğan otomotiv grubu Stellantis'ten, ABD'de iki yeni fabrika yatırımının sinyali geldi.

Stellantis'ten ABD'de batarya yatırımı sinyali
Stellantis'ten ABD'de batarya yatırımı sinyali
GİRİŞ 31.05.2023 13:27 GÜNCELLEME 31.05.2023 13:27

Elektrikli otomobil yatırımlarına hız veren üreticilerden Stellantis, ABD'de iki yeni fabrika yatırımının sinyalini verdi.

Stellantis CEO'su Carlos Tavares, şirketin üretim hedeflerine ulaşması için ABD'de bir veya iki ek elektrikli araç batarya fabrikasına ihtiyacı olacağını bildirdi.

Kuzey Fransa'da bir fabrika açılışında konuşan Tavares, Fransız-İtalyan otomobil üreticisinin Kuzey Amerika'da daha fazla batarya fabrikasına ihtiyacı olacağını söyledi ve ABD'de şimdiden iki tesis kurma planları olduğunu duyurdu.

Tavares, ABD Enflasyon Düşürme Yasası'nın ülkede "çok uygun" yatırım koşulları yarattığını da sözlerine ekledi.

Bünyesinde Fiat ve Peugeot'nun da yer aldığı Stellantis, 2030 yılına kadar 400 gigawatt-saate (GWh) eşdeğer batarya hücrelerinin küresel pil üretim kapasitesini hedefliyor.

Toplam 120 GWh kapasiteli Avrupa'daki üç batarya tesisinin yanı sıra, Kanada'da ve ABD'nin Indiana eyaletinde bir tesis yatırımının duyurusu şimdiden yapılmış durumda.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.