Teslim edilen Togg sayısı açıklandı

EBS Danışmanlık Genel Müdürü Erol Şahin, mayısta satılan 2 bin 95 elektrikli aracın 306’sının yerli otomobil Togg olduğunu açıkladı.

GİRİŞ 02.06.2023 17:15 GÜNCELLEME 02.06.2023 17:15
Bu Habere 68 Yorum Yapılmış

Togg T10X için ön siparişler 16-27 Mart arasından alınmıştı. Ön siparişlerin 7 günde 100 bini geçmesi üzerine Togg, daha önce 12 bin adet olarak açıkladığı 2023 yılı için çekilişle teslim edilecek akıllı cihaz sayısını 20 bin olarak güncellemişti. 20 bin kişi de yedek listede yer almıştı.

"HİÇ FENA DEĞİL"

EBS Danışmanlık Genel Müdürü Erol Şahin, geçtiğimiz ay satışa sunulan 2 bin 95 elektrikli aracın 306’sının Togg olduğunu söyleyerek, ''TOGG satış rakamları ortaya çıktı. Mayıs ayı elektrikli otomobil pazarında beyana göre 2095 adetlik elektrikli otomobil satışının 306 adeti TOGG T10X V2 model olarak görünmekte… Yüzde 14,61 pazar payı hiç fena değil…'' dedi.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 68
  • A. Yüce 10 ay önce Şikayet Et
    VATANINA ve BAYRAĞINA GÖNÜLDEN BAĞLI OLMAYANA, "TOGG" DEMEK, KÜFÜR DEMEK.. ELEŞTİRENLERE CEVAP BİLE VERMEYİN..
    Cevapla
  • Yusuf uctu 10 ay önce Şikayet Et
    Audiye milyon veren gozu kapalı alır togg vatansever sen tabiii
    Cevapla
  • Mehmet 10 ay önce Şikayet Et
    Aklı olan gitsin togg alsın
    Cevapla
  • Ersin 10 ay önce Şikayet Et
    ELBETTEKİ MEMLEKETİMİZİN YERLİ ARACI OLMASI ÇOK GURUR VERİCİ GÜZEL BİRŞEY FAKAT TOGG MESELESİ 10 YILDIR CİOSUYLA MÜHENDISİYLE TASARIMCISIYLA USTASI İŞCİSİYLE YILLARDIR ORDA ÇOK YÜKSEK ALINAN MAAŞLARLA SADECE 306 ADET ARAÇ DENİLİNCE ZARARDAYIZ!!? HEMDE ÇOK ZARAR. BİRDE BUNA ARAÇLARIN ÇOĢU BAKANLARA HIBE GÖSTERİŞ AMACLI VERİLDİNDEN. ÜLKEMIZ EKONOMİSİNİ ÇOK GERİYE İTTİ . Satış Pazarı olmadı
    Cevapla
  • Ciko 10 ay önce Şikayet Et
    Acaba sende beyin varmı Zarar ülkenin parasını 5 milyon verip tesla alanlar yaptırıyor gelecekte bu fabrika çok kar edecek ama sizin gibilere 131 çok bile
    Cevapla
  • Gokhan 10 ay önce Şikayet Et
    Ne bekliyon , hemen kar mi edecek.araba uretimi oyle karli bir sektor degil zaten. Ilk7-8 yil zaten yapilan 2milyar dolarlik yatirimin amortismaniyla gececek.
    Cevapla
  • Okan 10 ay önce Şikayet Et
    Ersin Bey, şu an devreye alması yapılan bir fabrika olduğu için üretim sayıları az gibi görünüyor. Bu süreç tamamlandığında aylık 2000-2500 adet üretim sayılarına ulaşacaktır.
    Cevapla
  • Okan 10 ay önce Şikayet Et
    Sen açılır açılmaz kar etmesi gerektiğini mi düşünüyorsun Ersin? O ancak simit tezgahında olur. Yemeksepeti, Getir, Martı gibi firmalar ilk kaç yıl zarar bütçeliyorlar fikrin var mı? Bir de onlar bu kadar yatırım yapmadıkları halde
    Cevapla
  • Bilen biri 10 ay önce Şikayet Et
    Bu kadar kısa sürede bu kadar aracı yeni kurulan fabrikadan çıkartmak büyük başarıdır bazıları asırlardır kurulu fabrikalar ile karsilastirmis bu çok saçma su bir gerçek gelecek vaad eden yurtdışına ithal büyük ölçüde azaltacaktır dövizler ülkemizde kalacak ayrıca arz talep düşecektir buda fiyasanin gazını düşürecektir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle