Togg'a talep yağıyor! Yeni karar

Yoğun talep sonrası Türkiye'nin yerli otomobili Togg'la ilgili heyecanlandıran bir karar alındı. Togg'un fabrikasında üretimi artırmak için kapasite artışına gidileceği ifade edildi.

GİRİŞ 15.06.2023 09:24 GÜNCELLEME 15.06.2023 09:24
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Satışa sunulmasıyla birlikte vatandaşın yoğun ilgisiyle karşılaşan Türkiye'nin yerli otomobili Togg ile ilgili yeni detaylar ortaya çıkmaya başladı. Togg'un fabrikasında üretimi artırmak için kapasite artışına gidilecek. Togg'un, Tesla gibi Türkiye pazarına giren diğer elektrikli otomobillerle fiyat rekabeti avantajının korunmasına çalışılacak.

Söz verilen ve kurası çıkan araçlar belirtilen fiyatlardan verilecek, zam söz konusu olmayacak. Sabah'ın haberine göre, Togg'dan gelen bütün para, yeniden üretime yansıyacak ve üretim artarak devam edecek. Togg'un cihazlar arası internet iletişimi ve otonom sürüş teknikleri için çalışma yürüten TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Ar-Ge merkezine, Kayseri, Gaziantep gibi illerde kurulacak merkezler ilave edilecek.

SIRA APARTMANLARDA

Otomobilin şarj altyapısı için Shell ile protokol yapılırken, İstanbul-İzmir arasındaki otoyol gibi önemli bağlantı yollarında elektrikli şarj altyapısı hayata geçirildi. AVM'lerde otoparkın en az yüzde 10'u, elektrikli şarj altyapısı için hazır hale getirilecek. Önümüzdeki 5 senede apartmanların altyapısı da elektrikli otomobil şarjı için hazırlanacak. Vatandaşlar, apartman otoparkında kendine ayrılan yerde arabasını gece şarj edebilecek.

Ayrıca Togg ile bağlantılı bir cep telefonu aplikasyonu tasarlanıyor. Bununla, Google ve Yandex haritalar gibi bir uygulamayla internete bağlı olan Togg'a rota girilecek. Örneğin Ankara-Gaziantep arasında en yakın şarj istasyonuna vatandaşlar yönlendirilecek. Gösterilen şarj istasyonundaki şarj süresi konusunda da kullanıcı yapay zekâ aracılığıyla bilgilendirilecek. Şarj 10 dakikadan başlayıp, en fazla yarım saat sürecek. Togg'un Bosch'un teknik servisleriyle de tamirat için protokol yapıldı. Togg'un servis ihtiyacının senede 1 kere olmaması, aracın uzun süre servis görmeden çalışması planlanıyor.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • Vatansever 10 ay önce Şikayet Et
    Kocama fabrika kuruldu ama siparisler bir turlu teslim edilemiyor. Vatandas arac bulamiyor. Togg araç uretemiyor. Bu nasil ks anlamadık. Hadi biraz hızlı olun yahu. 2024 de almazsam Togg benim icin bitmistir. 2. tercihimi Cherry Yiggo 8 pro dan yana kullanacagim. Ya uretim hizlanacak ya da musteriler baska yerlere kayacak.
    Cevapla
  • otokolik 10 ay önce Şikayet Et
    3 ayda yapılan teslimat tam tamına 212 adet,bu işte bir yamukluk var,yakında kokusu çıkar.
    Cevapla
  • adil kara 10 ay önce Şikayet Et
    ilk teslimatlar resmi kurumlar, elçilikler, gibi vitrin kurumlar .. sonrası vatandaş.. bunu 2 yıl önce demişlerdi zaten BALIK MISINIZ YOKSA ALIK MI ? yada samancı muhalif mi?
    Cevapla
  • Abdullah Birisi 10 ay önce Şikayet Et
    Daha ilk 50 den alamayanlar var. bende onlardan birisiyim.
    Cevapla
  • Eyüp 10 ay önce Şikayet Et
    Arkadaşlar ben de yeni aldım.. belediye vb siyaset tarafına 600 un üzerinde teslimat yapılmış ve ben aldığım zaman yani geçen hafta galerisinde altında 40 adet t3slim edilecek arac filosu vardı. Teslimat sürecini personel tedariki vb noktalar da teslimat sürecini uzatmaktaymis diye bilgi aldım.ama asıl problem siyaseten teslimlerden bize sıra gelmemesi..temmuzda normale dönecektir duydm
    Cevapla
  • zafer tatvan 10 ay önce Şikayet Et
    nasıl oluyor bu peki ilk üç ay için aylık 1700 civarında teslim edilecekti sen daha almadıysan bu işi içinde hoş olmayan durumlar var muhalefete katılmak istemem ama aklımda deli sorular dışardan mı geliyor acaba
    Cevapla
  • nerede? 10 ay önce Şikayet Et
    bu teslimatlar neden yapılmıyor. hoşa gitmeyen işler bunlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle