Yerli otomobil Togg VivaTechte startuplarla buluştu

Togg, Avrupa'nın en büyük startup ve teknoloji etkinliği VivaTech’te bir kez daha startup ekosistemiyle bir araya geldi.

GİRİŞ 15.06.2023 17:03 GÜNCELLEME 15.06.2023 17:26
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Togg, geçen yıl ilk kez katıldığı Avrupa'nın en büyük startup ve teknoloji etkinliği VivaTech’te bu yıl da yerini aldı.

Etkinlik kapsamında "Mobility and Innovation Park by Togg" ve "Discovery Stage by Togg" alanlarında katılımcılarla bir araya gelen Togg, startupların mobiliteye dair inovatif ürün ve hizmetlerini diğer katılımcılarla paylaşmasına destek oldu.

Açıklamada VivaTech’te düzenlenen "Mobilite Önemlidir: Şehirler nasıl daha yeşil ve akıllı hale getirilir?" başlıklı panelde yaptığı konuşmasına yer verilen Togg Üst Yöneticisi (CEO) Gürcan Karakaş, "Dünyanın sürdürülebilirliğe ihtiyacı var. Kullanıcılar da bunu bekliyor ama aynı zamanda işletmelerin rekabet gücü için de sürdürülebilirlik gerekli." ifadelerini kullandı.

Togg'un "doğuştan sürdürülebilir" bir marka olduğunu belirten Karakaş, "Otomotiv endüstrisi hızla dönüşüyor. Mobilite ekosisteminde kesintisiz bir kullanıcı deneyimi sağlamak için akıllı mobilite cihazlarının dijital çözümler ve temiz enerji çözümleriyle entegre olduğu kapsamlı bir yaklaşıma ihtiyaç duyuluyor. Biz sürdürülebilirlik yolculuğumuzda yeni teknolojiler geliştirirken, startuplarla güçlü iş birlikleri yapıyor ve bu iş birliklerini çok önemsiyoruz çünkü mobilite ekosisteminde startup’arın geliştirdiği inovatif teknolojiler kritik rol oynuyor. Kullanıcılara konforlu bir mobilite deneyimi yaşatacak akıllı enerji çözümleri, akıllı şehirlerde akıllı yaşam çözümleri ve yeni mobilite hizmetleri konusunda startuplarla iş birliklerimizi artırarak sürdürmeye kararlıyız" dedi.

HEDEF 2030'DA KARBON NÖTR

Döngüsel ekonomiden ürünlerin geri dönüşümüne kadar pek çok konuda çalışma yürüttüklerini de aktaran Karakaş, "Farasis Energy ortaklığında kurduğumuz Siro Silk Road Temiz Enerji Depolama Teknolojileri, ‘Temiz enerji depolama çözümlerini yaygınlaştırarak dünyayı yaşanabilir kılma’ vizyonuyla hareket ediyor. Aynı zamanda yüzde yüzüne sahip olduğumuz Trugo markamızla yenilenebilir kaynaklardan elde edilen enerjiyi kullanarak şarj hizmeti sunuyoruz. 2030 yılında karbon nötr olma hedefimiz var" ifadelerini kullandı.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 14
  • Okur 10 ay önce Şikayet Et
    Vatandaş 8500 tl maaşla yesen içmeden tabuta binecekler Aşkında tokk kendilerine be olgarklara yapmışlar
    Cevapla
  • haci baba 10 ay önce Şikayet Et
    umarım devrim aracı gibi müzelik olmaz Allah yolunu açık etsin
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    cherry Türkiye pazarına hızlı giriş yaptı. İç pazarı Çinlilere kaptırma tehlikesi var. Üretim kapasitesinin artırılması şart.
    Cevapla
  • Amca 10 ay önce Şikayet Et
    Biraz sabır arkadaşlar diğer modellerde çıkacak şu an az bir üretim kapasitesi ile Şub model çıktı segmentine göre çok ucuz bize göre pahalı ama biliyorsunuz her markanın ucuzundan pahalısına kadar modelleri olur inşallah bir iki yıla kalmaz bunlarida göreceğiz 2025 süper bir yıl olacak etkilerini iki üç ay sonra hissettmeye baslayacagiz bu son viraj artık yolun sonuna gelindi
    Cevapla
  • Hüseyin s 10 ay önce Şikayet Et
    Öyle birşey yok kardeş ne içiyosan bizede söyle inanmayın şehir efsanelerine
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle