Tesla'nın pick-up modeli banttan indi

Elon Musk’ın sahibi olduğu elektrikli otomobil üreticisi Tesla, ilk olarak 2019 yılında tanıttığı elektrikli Pick-Up modeli Cybertruck’ı banttan indirdi.

Tesla'nın pick-up modeli banttan indi
Tesla'nın pick-up modeli banttan indi
GİRİŞ 17.07.2023 14:58 GÜNCELLEME 17.07.2023 14:58

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın 2019 yılından tanıttığı pick-up modeli olan Cybertruck üretimi başladı.

Fütüristik çizgileri ile dikkat çeken Cybertruck'ın gövdesi ve camlarının darbelere dayanıklı olduğu belirtiliyor.

Fakat, aracın 2019'daki tanıtım etkinliğinde gerçekleştirilen denemede atılan taşlar aracın camları kırmış ve Cybertruck hakkında yapılan açıklamaların gerçekliğinin sorgulanmasına yol açmıştı.

Bu olay sonrası üretim tarihi sürekli ertelenen Cybertruck'ın, son olarak 2022'de piyasaya çıkacağı açıklanmış, fakat açıklanan tarihe az bir süre kala bu sefer de üretimin 2023'ün ilk çeyreğine ertelendiği duyurulmuştu.

O dönemde yapılan açıklamalarda, Cybertruck'ın, Ford, General Motors ve Rivian gibi elektrikli pick-up geliştiren üreticileri ve start-upların karşısına daha güçlü bir şekilde çıkmak için üretiminin ertelendiği belirtilmişti.

Öte yandan, Cybertruck'ın tanıtıldığı 2019 yılında henüz yollarda hiç bir elektrikli pick-up model olmasa da, Tesla'nın rakipleri bu konuda ellerini çabuk tuttular.

Ford'un elektrikli pick-up modeli F-150 Lightning'in, yüksek talep nedeniyle yıllık üretim kapasitesini ikiye katlarken, elektrikli araç startup'ı Rivian'ın geliştirdiği pick-up model R1T de, dünyanın en büyük pick-up pazarı olan ABD'de birçok kuruluş tarafından yılın pick-up modeli seçilerek dikkat çekmişti

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.