En ulaşılabilir elektrikli otomobil

Dacia'nın uygun fiyatlı elektrikli otomobili Spring, lansmana özel 875 bin TL’lik fiyatı ve ilk bakım hediyesiyle Türkiye’de satışa sunuldu.

En ulaşılabilir elektrikli otomobil
En ulaşılabilir elektrikli otomobil
GİRİŞ 24.07.2023 09:25 GÜNCELLEME 24.07.2023 09:25

48 kW (65 beygir) güce sahip elektrikli motora sahip Spring, karma kullanımda 220 km, şehir içi kullanımda ise 310 km menzil sunuyor.

MAİS A.Ş. Genel Müdürü Dr. Berk Çağdaş, ''Elektrikli Otomobil deneyimini herkes için ulaşılabilir kılma hedefi ile Yeni Dacia Spring’i kullanıcılarla buluşturduk. Satışa sunulduğu ülkelerde elektrikli otomobil sahipliğinin yaygınlaşmasında önemli rol oynayan Spring, bu vizyonunu Türkiye’ye de taşıdı. Herkes için ulaşılabilir mobilite anlayışıyla, Spring modelimizle birlikte ''Elektriklide sıra herkeste'' diyoruz. Geniş iç hacmi ile sınıfının en yüksek bagaj hacimlerinden birisine sahip Yeni Dacia Spring, 1 kWh ile ortalama 8 km menziliyle kullanıcılarına son derece düşük enerji tüketimi sunarken, kompakt boyutlarıyla da düşük maliyetli yüzde 100 elektrikli şehir otomobili ihtiyacını karşılıyor'' diye konuştu.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.