Ek MTV ödeme tarihi ne zaman? Kimler ek Motorlu Taşıtlar Vergisi ödeyecek?

Ek Motorlu Taşıtlar Vergisinin detayları araştırılıyor. Normalde Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez ödenen MTV'ye 2023 yılına mahsus çift MTV ödemesi yapılacak. Peki ek MTV ödemesi ne zaman yapılacak? Ek MTV ödemesini kimler yapacak?

Ek MTV ödeme tarihi ne zaman? Kimler ek Motorlu Taşıtlar Vergisi ödeyecek?
Ek MTV ödeme tarihi ne zaman? Kimler ek Motorlu Taşıtlar Vergisi ödeyecek?
GİRİŞ 03.08.2023 09:01 GÜNCELLEME 03.08.2023 14:46
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Yılda iki kere ödenen Motorlu Taşıtlar Vergisi 2023 yılında bir defaya mahsus olarak 2 kere ödenecek. Ocak ve Temmuz aylarında ödenen MTV ücretleri bu yıl 4 defa ödenmiş olacak. İlk taksitte 2 ödeme, ikinci taksitte ise 2 ödeme şeklinde olacak.

MTV EK ÖDEME İÇİN SON TARİH NE ZAMAN?

Ek MTV’nin taksiti kanunun yayımlandığı ayı izleyen ayın yani Ağustos sonuna kadar, ikinci taksiti ise Kasım sonuna kadar ödenecek.

2023’ün ikinci yarısı ilk defa tescil edilen sıfır kilometre aracın ek MTV’si ise 6 aylık dönemden yarım hesaplanacak ve peşin ödenecek. Yani, Eylül 2023’te ilk defa kayıt ve tescil edilmiş otomobil için yıllık MTV’nin yarısı kadar ek MTV alınacak.

Ek MTV Ödemesi

EK MTV'DEN KİMLER MUAF OLACAK?

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle Hazine ve Maliye Bakanlığınca Vergi Usul Kanunu kapsamında "mücbir sebep hali" ilan edilen yerlerde; deprem tarihi itibarıyla kayıt ve tescilli olan taşıtlar, deprem nedeniyle yıkılan veya ağır ya da orta hasarlı hale gelen binaların maliklerine ait taşıtlar, depremlerde ağır hasar görerek kullanılamaz duruma gelen taşıtlar ile deprem nedeniyle eşi veya birinci derece kan hısımlarından birini kaybeden mükelleflere ait taşıtlar ek MTV'den müstesna olacak.

Motorlu Taşıtlar Vergisi

EK MTV NE KADAR OLACAK?

Örnek olarak, 1-3 yaş arası, motor hacmi 1301-1600 santimetreküp olan taşıtının ocak ayındaki birinci taksiti için 1846, temmuz ayındaki ikinci taksiti için 1846 lira ödemesi gereken mükellef, teklifin bu ay kanunlaşması halinde, ağustos ayı sonuna kadar 1846, kasım ayı sonuna kadar yine 1846 lira ek vergi ödeyecek. Örnekte verilen araç üzerinden, 2023 yılında toplamda 3 bin 692 lira ödeyecek olan mükellef, ek MTV ile toplam 7 bin 384 lira ödemiş olacak.

Kanunun yayımı tarihi ile 31 Aralık 2023 tarihleri arasında ilk defa kayıt ve tescil edilecek olan taşıtlara ilişkin ek MTV ise bu taşıtların MTV'si ile birlikte peşin ödenecek.

Ek MTV, bir defaya mahsus uygulanacak ve genel bütçe geliri olarak kaydedilecek.

Ahmet Işık Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Ahmet Işık

Editör Hakkında

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünden (İngilizce-Almanca) 2015 yılında mezun oldu. 6 yıllık gazeteci. TRT’de staj yaptı. Haber7.com’da mesleğe ilk adımı atarak internet haberciliğine başladı. Halen Haber7.com’da SEO editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 17
  • selim koç 8 ay önce Şikayet Et
    memurlardan alın
    Cevapla
  • ali 8 ay önce Şikayet Et
    arabayı satıp 2024 ocakta yeniden alacam
    Cevapla
  • 3434 8 ay önce Şikayet Et
    ödemeyin iptal edilecek ödeyen ödediğiyle kalır
    Cevapla
  • BAŞAK 9 ay önce Şikayet Et
    zam vermediğiniz emeklilerden de almayın
    Cevapla
  • Vedat 9 ay önce Şikayet Et
    hadi canım allah versin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle