Ek MTV'ye ilişkin esaslar belirlendi! Ödemeyen aracını satamayacak

Ek MTV uygulamasına ilişkin Tebliğ Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, ek Motorlu Taşıtlar Vergisi'ni ödemeyenler araçlarını satamayacak, trafikten çekemeyecek, hurdaya ayıramayacak veya yurt dışına çıkaramayacak.

GİRİŞ 28.07.2023 11:24 GÜNCELLEME 28.07.2023 12:39
Bu Habere 81 Yorum Yapılmış

Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi'ne (MTV) ilişkin genel tebliğ, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Düzenlemenin yayımlandığı tarihte kayıt ve tescilli tüm taşıtlar ile 31 Aralık 2023 tarihine kadar kayıt ve tescil edilecek olan tüm taşıtlar, ek MTV kapsamında olacak.

Ek MTV, araç sahiplerinin 2023 yılında ödeyecekleri vergi kadar olacak.
İlave vergi, bu yıla mahsus olacak ve bir defa alınacak. Ek MTV, birinci taksiti ilgili kanunun yayımlandığı ayı izleyen ayın sonuna kadar, ikinci taksiti 2023 yılının Kasım ayı sonuna kadar olmak üzere iki eşit taksitte ödenecek. 

ÖDEME YAPMADAN SATIŞA İZİN YOK

Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi'ni ödemeyenler araçlarını satamayacak, trafikten çekemeyecek, hurdaya ayıramayacak veya yurt dışına çıkaramayacak.

Kanunun yürürlüğe girdiği 15 Temmuz'dan önce yapılan devir işlemleri için aracı alan, sonrasında yapılan satışlar için aracı satan sorumlu olacak.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenenler ise ek MTV'den muaf olacak.

DEPREMDEN ETKİLENENLER MUAF TUTULACAK 

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle Hazine ve Maliye Bakanlığınca Vergi Usul Kanunu kapsamında "mücbir sebep hali" ilan edilen yerlerde; deprem tarihi itibarıyla kayıt ve tescilli olan taşıtlar, deprem nedeniyle yıkılan veya ağır ya da orta hasarlı hale gelen binaların maliklerine ait taşıtlar, depremlerde ağır hasar görerek kullanılamaz duruma gelen taşıtlar ile deprem nedeniyle eşi veya birinci derece kan hısımlarından birini kaybeden mükelleflere ait taşıtlar ek MTV'den müstesna olacak. 

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 81
  • Aziz 9 ay önce Şikayet Et
    Faturayı evleri çürük yapan müteahhitler ve buna göz yuman belediyeler ödesin. Çürük evlere para ile imar affı adı altında ruhsat veren kimse faturayı o ÖDESİN
    Cevapla
  • DERBEDER 9 ay önce Şikayet Et
    Herkes iyi biliyor ki, problem ne mutayitte ne emlakçıda ne, ne galericide nede enflasyona karşı kendini korumak için bunlara yatırım yapan zengin kesimde. Bu ülke bunları daha öncede yaşadı. 65 yaşında emekliliğe razı geldi, yeterki ülkem düzelsin diye. Demek ki boşunaymiş hepsi.
    Cevapla
  • ümit 9 ay önce Şikayet Et
    Bu ek vergı aracını satacaklar ıcın olmalı aslında satmayanlara yazık
    Cevapla
  • Rekor 9 ay önce Şikayet Et
    Buda rekor daya vergiyii 1 araç var elde zor tutuyorum sen sat diyon ben satmam diyorum sen artık fakirsin binme diyon ben orta tabakayım bincem diyorum sanırsam sen haklı çıkacan ben fakir olmuşum heberim yok
    Cevapla
  • Ahmet Canayakin 9 ay önce Şikayet Et
    Padişahım çok yasa
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle