Volkswagen çareyi Çinlilerde buldu

Almanya’da elektrikli otomobil satışlarında yaşanan düşüşün devam etmesi üzerine Alman otomotiv devi Volkswagen yönünü Çin’e çevirdi. Volkswagen Grubu, elektrikli otomobil üretimi için Çinli Xpeng şirketiyle anlaştı.

Volkswagen çareyi Çinlilerde buldu
Volkswagen çareyi Çinlilerde buldu
GİRİŞ 28.07.2023 10:00 GÜNCELLEME 28.07.2023 10:00

2014 yılında kurulan Start-Up Xpeng şirketinin geçen yıl piyasaya 124 bin elektrikli araç sürdüğü, Volkswagen’le ortaklıkla üretimin büyük ölçüde arttırılmasının hedeflendiği belirtildi.

Merkezi Almanya’nın Wolfsburg kentinde bulunan Volkswagen şirketininin Çin’den sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ralf Brandstaetter, dünya genelinde en büyük otomobil piyasasına sahip Çin’de görünür şekilde yer almak istediklerini açıkladı.

Xpeng’in hisselerinin yüzde 4.99’unu 700 milyon dolara satın alarak ortak olduklarını belirten Brandstaetter, elektrikli otomobil üretimini Çin’de sürdüreceklerini söyledi. İlk etapta Xpeng’le birlikte orta segmentte iki farklı SUV ve limuzin modelleri üzerinde çalışacaklarını ve 2026 yılında üretime geçerek piyasaya sürmeyi hedeflerdiklerini de vurguladı.

Üretimin Çin’in Anhui bölgesindeki Hefei kentinde yapılacağını da belirtti. Öte yandan Volkswagen’in yan kuruluşu Audi’nin de Çin’li SAIC şirketiyle ''akıllı elektrikli otomobil'' üretmek için sözleşme yaptığı da açıklandı. Çin otomobil piyasasında etkin bir rol oynayan Volkswagen, Porsche, Audi, BMW ve Mercedes’in elektrikli otomobil satışlarında ise payının sadece yüzde 5’te kaldığına da dikkat çekildi.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.