Ek MTV 3. taksit ödemesinde son gün ne zaman? Ek MTV ödenmeyen taşıta muayene yok!

Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ödemelerinin ne zaman yapılacağı merak ediliyor. Yayımlanan karara göre borcunu ödemeyenler muayene yaptıramayacak, aracını satamayacak, trafikten çekemeyecek, hurdaya ayıramayacak veya yurt dışına çıkaramayacak. Peki MTV 3. taksit ödemesinde son tarih ne zaman?

Ek MTV 3. taksit ödemesinde son gün ne zaman? Ek MTV ödenmeyen taşıta muayene yok!
Ek MTV 3. taksit ödemesinde son gün ne zaman? Ek MTV ödenmeyen taşıta muayene yok!
GİRİŞ 07.08.2023 11:41 GÜNCELLEME 07.08.2023 12:57
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Ek MTV ödemeleri depremin açtığı yaraları kapatmak için bir kereye mahsus alınacak ek MTV ödemesi iki taksitte gerçekleşecek. Yıl sonuna kadar ilk defa taşıt alacak olanlar ise ek MTV ile taşıta ait MTV’yi birlikte ve peşin ödemek zorunda olacak. İşte Motorlu Taşıtlar Vergisi 3. taksit ödeme tarihleri…

EK MTV ÖDEMESİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Kanunun yayımı itibarıyla MTV mükellefi olan kişilere, 2023 için tahakkuk ettirilen MTV’nin tamamı kadar ek vergi tahakkuk ettirilecek.

Ek MTV ödemeleri Ağustos sonuna kadar, ikinci taksiti ise Kasım sonuna kadar ödenecek.

BORCU ÖDENMEYEN TAŞITA MUAYENE YOK

2023’ün ikinci yarısında ilk defa tescil edilen sıfır kilometre aracın ek MTV’si 6 aylık dönemden yarım hesaplanacak ve peşin ödenecek. Buna göre, Eylül 2023’te ilk defa kayıt ve tescil edilmiş otomobil için yıllık MTV’nin yarısı kadar ek MTV alınacak.

Ek MTV ödenmemiş taşıta muayene yapılmayacak.

EK MTV KİMLER ÖDEYECEK?

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV), 2023 yılı sonuna kadar yeni tescil edilecek araçlar ve mevcut trafiğe kayıtlı araçlar için iki katına çıkarıldı.

2023 yılında bir kereye mahsus olmak üzere ek Motorlu Taşıtlar Vergisi ödenecek. Ek MTV, aracın sıfır ya da trafiğe kayıtlı olması fark etmeksizin, tüm araçlara uygulanacak.

DEPREMDEN ETKİLENENLER MUAF TUTULACAK

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle Hazine ve Maliye Bakanlığınca Vergi Usul Kanunu kapsamında "mücbir sebep hali" ilan edilen yerlerde; deprem tarihi itibarıyla kayıt ve tescilli olan taşıtlar, deprem nedeniyle yıkılan veya ağır ya da orta hasarlı hale gelen binaların maliklerine ait taşıtlar, depremlerde ağır hasar görerek kullanılamaz duruma gelen taşıtlar ile deprem nedeniyle eşi veya birinci derece kan hısımlarından birini kaybeden mükelleflere ait taşıtlar ek MTV'den müstesna olacak.

Ahmet Işık Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Ahmet Işık

Editör Hakkında

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünden (İngilizce-Almanca) 2015 yılında mezun oldu. 6 yıllık gazeteci. TRT’de staj yaptı. Haber7.com’da mesleğe ilk adımı atarak internet haberciliğine başladı. Halen Haber7.com’da SEO editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 14
  • cigo 8 ay önce Şikayet Et
    izmirde orta hasarlı ev sahipleri neden ek MTV den muaf değil. bu mu adalet
    Cevapla
  • Dadaş 8 ay önce Şikayet Et
    Tüm büyük ölçekli işletmelerin vergileri ikiye çıkarılsın. En çok kar eden bankalardan da.....
    Cevapla
  • Koca oglan 8 ay önce Şikayet Et
    Muhtar aylıklarını vermeyin
    Cevapla
  • Konçerto 8 ay önce Şikayet Et
    Bankaların sisteminde vergi görüntülenemiyor (Devlet bankaları dahil). Yalnızca bir bankada görüntüleyebildim, o banka da yalnızca kredi kartıyla ödeme kabul ediyor.
    Cevapla
  • DADAŞ 8 ay önce Şikayet Et
    ayıp günah ya hadi bir neyse ya ikincisi nerden çıktı bari aracı size verelimde öyle kurtulalım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle