Çinli markadan Avrupa atağı: MPV ile yeni bir başlangıç yapacak!

BYD ve Daimler ortaklı Çinli elektrikli otomobil markası Denza, Avrupa'ya açılıyor. Münih'te düzenlenecek IAA Mobility fuarında boy gösterecek marka, Avrupa pazarına MPV modeli ile giriş yapacak

Çinli markadan Avrupa atağı: MPV ile yeni bir başlangıç yapacak!
Çinli markadan Avrupa atağı: MPV ile yeni bir başlangıç yapacak!
GİRİŞ 23.08.2023 14:50 GÜNCELLEME 23.08.2023 14:50

Çinli otomobil üreticisi Build Your Dreams (BYD), yalnızca kendi adıyla değil, aynı zamanda Denza alt markası ile de Batıya doğru açılmaya devam ediyor.

Gelecek ay Münih'te düzenlenecek IAA Mobility fuarında boy gösterecek marka, Avrupa'da ilk etapta D9 modelini satışa sunacak.

ÖZELLİKLLERİYLE DİKKAT ÇEKİYOR

BYD'nin yüzde 90, Daimler'in yüzde 10 ortaklığının bulunduğu elektrikli otomobil üreticisinin D9 modeli MPV olması ile dikkat çekiyor.

Öyle ki, bir otomobil üreticisinin yeni bir pazara MPV model ile girmesi, SUV'ların öne çıktığı günümüzde çokça karşılaşılan bir durum değil.

7 kişilik oturma kapasitesi sunan D9'da 103.36 kWh batarya paketi görev yapıyor. Aracın menzil değeri 600 kilometre olarak açıklanırken, motor gücü ise 275 kW olarak açıklanıyor.

Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.