Nissan'ın üretimine hırsız engeli

Japon otomotiv üreticisi Nissan, Kicks modelinin üretimini erteledi. Yaşanan gelişmenin arkasında, hırsızlık vakasının olduğu ortaya çıktı.

GİRİŞ 05.09.2023 13:29 GÜNCELLEME 05.09.2023 14:05

Japon otomobil üreticisi Nissan, hırsızlık şoku yaşadı. Meydana gelen hırsızlık vakası nedeniyle, markanın Meksika'da üretmeye hazırlandığı modelinde gecikme yaşandığı ortaya çıktı.

Japon basın organı Nikkei'nin aktardığına göre, Nissan'ın Meksika'daki tedarikçilerden çalınan parçalar sebebi ile, markanın Kicks modeli üretime 6 ay gecikmeli girecek.

Nissan'dan konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Şirketimizin kontrolü dışında yaşanan ve beklenmedik gelişmeler sebebi ile, yeni model programlarımızdan birinde gecikme yaşandı" denildi.

Nissan, kompakt SUV modeli Kicks'i Meksika'nın Aguascalientes fabrikasında üretiyor. Üretimi Aralık ayına ertelenen model, Nissan'ın ABD'deki satışlarının yüzde 8'ini oluşturuyor.

Nissan, geçtiğimiz yıl ABD'de 54 bin adet Kicks satışına ulaşmıştı.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.