Volkswagen, sebebi bilinmeyen sistem arızası sebebiyle araç üretimini durdurdu

Alman otomobil üreticisi Volkswagen'in bilgisayar sisteminin büyük bir arızadan etkilendiği ve şirketin birçok fabrikada üretimi durdurmak zorunda kaldığı bildirildi.

GİRİŞ 27.09.2023 23:32 GÜNCELLEME 28.09.2023 09:30
Bu Habere 81 Yorum Yapılmış

Alman Haber Ajansının (DPA) haberine göre, Volkswagen'in genel merkezi olan Wolfsburg'daki tesisinde, "bilgisayar sistemi ağında" bir kesinti tespit edildi.

Ağdaki kesinti, bugün öğle saatlerinden beri devam ederken, şirketin Almanya'daki 4 araç fabrikasında üretim askıya alındı.

Wolfsburg, Emden, Zwickau ve Osnabrück Kassel, Braunschweig ve Salzgitter'deki parça fabrikaları da söz konusu bilgisayar sistemindeki arızadan etkilendi.

Şirket Sözcüsü, Volkswagen Grubu'nun Porsche ve Audi markalarının da söz konusu sistem arızasından etkilendiğini aktararak, arızanın kaynağını araştırmak için kriz masası kurulduğunu bildirdi.

Sözcü, siber saldırı ihtimalini de dışladı.

ARIZA, YALNIZCA ALMANYA İLE SINIRLI DEĞİL 

Alman ekonomi gazetesi Handelsblatt'ın haberinde, söz konusu arızanın yalnızca Almanya ile sınırlı olmadığı, Avrupa'nın en büyük otomobil üreticisi Volkswagen'in diğer ülkelerdeki fabrikalarının da etkilendiği ifade edildi.

Volkswagen'in ofislerindeki bilgisayarlarda, e-posta iletişimi gibi merkezi uygulamaların çalışmadığı da haberde belirtildi.

TOYOTA'NIN DA ÜRETİM SİSTEMİNDE ARIZA MEYDANA GELMİŞTİ 

Dünyanın en büyük otomobil satıcısı Toyota da ağustosta üretim sistemindeki bir arıza nedeniyle 4 tesisindeki 28 montaj bandında bütün operasyonları durdurmak zorunda kalmıştı.

Toyota, Japon tedarikçisi Kojima Industries'in bilgisayar sistemlerinin siber saldırıya uğramasının ardından Mart 2022'de tüm fabrikalarını kapatmak zorunda kalmıştı.

Toyota'nın 14 fabrikasındaki 28 üretim hattının tamamı etkilenmişti.

KAYNAK: AA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 81
  • Yavuz 6 ay önce Şikayet Et
    Başka milletler üretmesin kazanmasın diye patenttir , lisanstır gibi süslü sözcüklerin arkasına sığınarak haksız kazanç elde eden bir alm*n şirketi. Fikri mülkiyet hakkı denen haksızlık yapma hakkı yok edilmelidir. Herifler misal bu motoru ben ürettim aynısını üretemezsin diyorlar yada şanzımanı ben tasarladım ben üretip satacam başkasının üretmeye hakkı yok! Sonuç tekelleşmek.
    Cevapla
  • Sobe 6 ay önce Şikayet Et
    Alman ve Japonları sevmeyen kim olabilir? İşgalci yahudi israil mesela?
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Almanya yahudilere ait. Tüm sermayesi yahudilerin elinde. Dolayısıyla sevip sevmemesinin bir önemi yok. Zaten patron kendisi.
    Cevapla
  • ABnin en büyüğü 6 ay önce Şikayet Et
    Azdan az çoktan çok gider banane kardeşim iyi olmuş kim yapmışsa eline sağlık düşmez kalkmaz bir Allah elbette kul hakkı göz hakkı var vermezsen kaybın büyük olur ateist sistemin sonu cayır cayır yanmak kül olmak büyük zararlar büyük karlardan sonra gelir ince çizgiyi yakalayıp mazluma hizmet etmek gerek sonuç milyar dolar zarar
    Cevapla
  • Pirana61 6 ay önce Şikayet Et
    Aaaaaa hemen zam yapın araçlara
    Cevapla
  • malkoçoğlu 6 ay önce Şikayet Et
    Küresel ısınma,Ekonomik sıkıntı,Virüs tehditleri,Su kaynaklarının alarm vermesi,Canlı hayvanların telef olması,Otomobil Fabrikalarında çip sorunu,Depremler v.s ortalık berbat bir hal aldı Küresel bir güç sanki dünyada birşeylerin değişmesini istiyor ve bu değişimle yeniden kendi planlarını devreye sokarak gücü eline almak istiyor eğer bu planın bir parçası olursak bi 80 yıl daha eziliriz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle