İkinci el otoda sazan sarmalı uyarısı

Uzmanlar, ikinci el otomobilde sazan sarmalı tezgahına karşı uyardı. Dolandırıcılar, internette yüzlerce kişiyi mağdur etti.

GİRİŞ 16.10.2023 08:02 GÜNCELLEME 16.10.2023 09:05
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

İnternet üzerinden aracını satılığa çıkaran A.B.'yi telefonla arayan bir kişi, bu aracı 950 bin liraya almayı kabul etti ve ilanı kaldırmasını söyledi. İddiaya göre telefonla arayan kişi, A.B.'nin ilanı kaldırmasının hemen ardından ilanın fotoğraflarını kendi ismiyle tekrar 750 bin liradan satışa koydu. Araç sanki kendi aracıymış gibi ilanı yayımladı. Piyasanın yaklaşık 150 bin ile 200 bin lira altında olan ilanı gören bir başka alıcı, arayıp aracı o fiyata almak istediğini söyledi.

SAZAN SARMALI

Sazan Sarmalı adı verilen yöntemle, aracın asıl sahibi ile 950 bin liralık aracı 750 bin liraya almak isteyen kişiyi noter yakınlarında buluşturmak olayın ilk aşaması. Dolandırıcı, A.B.'ye aracı 950 bin liraya alacağını söyleyip onu noter yakınına çağırıyor. Diğer kişiyi de, aracı 750 bine satacağını söyleyip çağırıyor. İşin püf noktası ise iki tarafa da aracı, "Ben komutanıma, müdürüme ya da bir başka yakınıma alıyorum ya da onun aracını satıyorum" sözleriyle tarafları ikna etmek. Aracı uygun fiyata aldığını düşünen kişi 750 bin lirayı dolandırıcının hesabına geçerken alım satım işi oldubittiye geliyor. Konuyla ilgili çalışma başlatan Dolandırıcılık Büro ekipleri A.B.'nin olayla ilgisinin olmadığını ortaya çıkardı.

YETKİLİLERDEN UYARI

Paranın da gönderilen IBAN üzerinden, kripto para piyasalarına aktarıldığı tespit edildi. Son zamanlarda bu Sazan Sarmalı, vurgununun arttığı belirtilirken yetkililer araç alım satımında dikkatli olunması gerektiğini söylüyor.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 48
  • Sari operatör 6 ay önce Şikayet Et
    Türkün akli islamiyete degil nerde şeytanlık varsa ona calisiyor la sizi topragin altinda dansöz ler beklemiuo ahmaklar...
    Cevapla
  • ILGAZ 6 ay önce Şikayet Et
    Aç gözlülük fırsatçılık milletin gözünü kör etti dolayısı ile bu tipleri dolandırmak zor olmuyor demekki
    Cevapla
  • Adanalı Sadık 6 ay önce Şikayet Et
    Adı dolandırıcı mı en ağır cezayı vereceksin. İbret-i alem için
    Cevapla
  • Murat balkarlı 6 ay önce Şikayet Et
    Bu piyasayı bu hale getiren bizim insanlarımız Allah yarve yardımcımız olsun
    Cevapla
  • Analizcii yorum 6 ay önce Şikayet Et
    Dolandırıcılığın okulumu var. Uzman dolandırıcı ikna kabiliyeti olayların suçun kurgu senaryo final. Bukadar çok dolandırıcı çoğalması ilginç. Bazen haberde sık gördüğümüz telefon dolandırıcılığı da kılasik rütüel hayla popiler. Güncel arayıp oğlunum yeğeninim torununum diye para koparabiliyorlar. Sanırım bazıları dolandırılmak için istekli oluyorlar dicemde kınamış olmayayım.günah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle