Otmobil devi Hyundai, Suudi Arabistan'da yeni fabrika kuracak

Hyundai, Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu (PIF) ile Suudi Arabistan'da fabrika kurmak üzere ortak girişim anlaşması imzaladı.

Otmobil devi Hyundai, Suudi Arabistan'da yeni fabrika kuracak
Otmobil devi Hyundai, Suudi Arabistan'da yeni fabrika kuracak
GİRİŞ 23.10.2023 21:34 GÜNCELLEME 23.10.2023 21:44
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Şirket açıklamasına göre, anlaşma kapsamında PIF, yeni ortak girişimde yüzde 70 hisseye sahip olacak ve Hyundai ise kalan yüzde 30 hisse ile girişimi destekleyecek. Hyundai aynı zamanda, üretimde teknik ve ticari destek sağlayarak stratejik bir teknoloji ortağı olarak da hareket edecek.

Suudi-Kore İş Forumu'nda duyurulan bu ortak girişim, hem içten yanmalı motorlu hem de elektrikli araçlar dahil olmak üzere yılda 50 bin araç üretmeyi hedefliyor. Temelinin 2024 yılında atılması planlanan tesisin 2026 yılında üretime geçmesi hedefleniyor.

''ÖNEMLİ FIRSATLAR YARATACAK''

Açıklamada görüşlerine yer verilen Hyundai Motor Company Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Jaehoon Chang, "Bölgede sürdürülebilir ve çevre dostu bir otomotiv geleceği yaratacak olmaktan dolayı büyük heyecan duyuyoruz. Ortak çabalarımız, yenilik ve çevresel ilerleme için önemli fırsatlar yaratacak." ifadesini kullandı.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    orda işçi bulamaz gene türkiyeden işçi alırlar
    Cevapla
  • Muradiyeli. 6 ay önce Şikayet Et
    İsraili destekleyen firmalardan birisidir aynı zamanda.
    Cevapla
  • Y.M. 6 ay önce Şikayet Et
    Kore li olması sebebiyle sempati duyduğum bu markanın, geçtiğimiz günlerde yaptığı "israili destekliyoruz" açıklaması sebebiyle ,çevremde hiç kimseye bu markanın ürününü aldırtmayacağıma emin olabilirsiniz.
    Cevapla
  • Burhan 6 ay önce Şikayet Et
    Güney Kore, ABD ne derse onu yapar
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Araplar çalışmaz la, fabrikayı Türkiye ye kursaydınız daha mantıklı olurdu
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Yanlışın var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle