General Motors 950 otonom aracı geri çağırıyor

GM'nin otonom araç birimi Cruise ve ABD otomotiv düzenleme kurumu, otonom bir taksinin bir yayaya çarpmasının ardından Cruise'un ABD genelindeki 950 otonom aracı geri çağıracağını ve geri çağrılan araç sayısının artabileceğini açıkladı.

General Motors 950 otonom aracı geri çağırıyor
General Motors 950 otonom aracı geri çağırıyor
GİRİŞ 08.11.2023 14:57 GÜNCELLEME 08.11.2023 14:57

ABD Ulusal Karayolları Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA) internet sitesinde yaptığı açıklamada, General Motors'un Cruise Otomatik Sürüş Sistemleri (ADS) yazılımının çarpışma tespit alt sisteminin kaza sonrasında hatalı tepki verebileceğinden dolayı araçların geri çağrıldığını duyurdu.

San Francisco'da geçen ay bir sürücünün aracıyla bir yayaya çarpıp kaçmasının ardından yan şeride savrulan yayaya zamanında duramayan bir Cruise otonom robotaksisi ikinci kez çarpmıştı.

Daha fazla araç geri çağrılabilir

NHTSA'nın internet sitesine göre, Cruise denetlenen test araçlarının tümüne kablosuz yazılım güncellemesi yaptı. Cruise, otonom aracının kazaya karışmasına yönelik analizinin ardından araçlarını gönüllü olarak geri çağıracağını ve daha fazla geri çağırma başvurusunda bulunabileceğini açıkladı.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.