Milyonlarca sürücüyü ilgilendiriyor: 400 TL'lik ihmalin 30 bin liralık zararı var!

Kış mevsiminde sürücülere araçlarında antifriz kullanmaları konusunda uyarı yapıldı. 400 liraya antifriz almaktan kaçanları 30 bin lira masraf beklediğini belirtildi.

GİRİŞ 25.11.2023 13:24 GÜNCELLEME 25.11.2023 13:42
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Kış aylarında araçlarda donma olaylarının ortaya çıkmasıyla birlikte sürücüler kışlık bakımlarını yaptırmak için sanayinin yolunu tuttu. Kış aylarında araçların vazgeçilmez takviyesi olarak bilenen 400 liralık antifrizi kullanmayan sürücüleri ise 30 bin liralık masraf bekliyor.

Elazığ Sanayiciler Sitesi'nde faaliyet gösteren araç bakım ustası Erhan Ulukaya, araçların mutlaka kışlık bakımlarının yapılması gerektiğini yapılmadığı taktirde daha fazla masrafla karşılaşacaklarının altını çizdi.

SANAYİLERDE YOĞUNLUK DEVAM EDİYOR

Sanayide aşırı bir yoğunluk olduğunu kaydeden Erhan Ulukaya, “Gördüğümüz kadarıyla antifriz değiştirmeyen araçlarda önemli derecede maliyet çıkıyor. Hava şartları gece eksi derecelere düşüyor.

Aracın içerisinde normal su olduğu zaman donma yapıyor bu da ister istemez motor içerisinde su dolaşan yerlere, zarar veriyor. Maliyeti 400 lira olan antifriz değişimini yapmadıkları taktirde aracın motor üst kapağı sökülüyor hortumlarda çürüme oluyor ekstra olarak LPG’li araçlarda hortumlarda çatlaklar meydana geliyor.

Bunları göz önünde bulundurduğumuz zaman antifriz yaz kış demeden aracın içerisinde olması gerekiyor" dedi.

Araç satışları düşüşe geçti! | Haber7.com

Ulukaya şunları kaydetti:

400 LİRADAN KAÇANA 30 BİN LİRAYA KADAR MASRAF

"400 liralık masraftan kaçıyorlar ama daha fazla maliyete neden oluyor. 400 liralık antifrizden kaçmaları demek minimum üst kapağın sökülmesine neden oluyor bu da el emeğiyle beraber 25-30 bin lirayı buluyor. Buraya gelen araçların genel kontrollerini yapıyoruz.

Kışlık bakımlarını komple gözden geçiriyoruz. Antifriz yaz kış olmaksızın araçların içerisinde bulundurduğumuz zaman motor bloğunda meydana gelecek paslanmaları engelliyor.

Araçların kışlık bakımlarında aracın yapına bıkıyoruz eğer kirliyse veya kilometresi gelmişse değiştiriyoruz. Antifrizin fiyatı ise 400 liraya satılıyor."

KAYNAK: İHA
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 9
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    70-80 TL ye aldığınız antifirizlere dikkat edin uzerind karışım oranı var üzerine su eklerseniz -5 de bile donar.
    Cevapla
  • vatandaş kamil 5 ay önce Şikayet Et
    400 tl maliyeti de sanayi esnafının söylemine göre belirlediniz herhalde. Oysa bir kaç haftadır zincir marketler 69-79 tl den satıyorlar. Kendiniz de çok basitçe değiştirebilirsiniz. Dolayısıyla 300 tl de cebinizde kalır.
    Cevapla
  • Adlar 5 ay önce Şikayet Et
    Allah korkusu yok ki herkeṣ öyle kendin dürüst olan baṣallarinada konussan söylesen deyilmi
    Cevapla
  • Mehmet 5 ay önce Şikayet Et
    pazarlıksız iş yaptırmayın,sonunda pişman olursunuz. yada guvendiginiz birisine olursa ne ala.parca parasından çok emek,ondan sonrada para yetişmiyor çünkü bereket yok. usta böyleyse,çirak ne olur bilmem.
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Çukur Ovada Bile Antfiriz Kullanılmalı ❤️
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle