Milyonlarca otomobil geri çağırılabilir! Yırtılıyor, metal fırlatıyor!

ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği NHTSA, 52 milyon hava yastığı şişiricisinin yırtılması ve metal parçalar fırlatma yapabileceği ihtimaline karşı geri çağırma programı uyguladı. Dev otomobil ve hava yastığı üreticileri buna karşı çıktı.

GİRİŞ 20.12.2023 16:44 GÜNCELLEME 20.12.2023 17:05
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Dünyanın en büyük otomobil markalarında kullanılan hava yastıklarında sorun tespit edildi. General Motor, Toyota Motor, Volkswagen'in de aralarında bulunduğu araçlarda kullanılan hava yastıklarında yırtılma ve metal parça fırlatma riski taşıdığı öne sürüldü.

ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi'nin (NHTSA) 52 milyon hava yastığı şişiricisinin geri çağrılması talebine markalar karşı çıktı.

NHTSA yetkilileri Ekim ayındaki bir davada ARC Automotive ve Delphi Automotive tarafından üretilen şişiricilerin yırtılabilecekleri ve metal parça fırlatabilecekleri için geri çağırmanın yapılması gerektiğini ilan etti.

8 YILLIK SORUŞTURMA

NHTSA, 8 yıllık soruşturmanın ardından ABD'de bir ölüm ve 7 yaralanmalı kazayla hava yastıklarının bağlantılı olduğunu açıkladı.

ABD'NİN EN BÜYÜK İKİNCİ GERİ ÇAĞIRMASI OLABİLİR

Geri çağırma gerçekleşirse ABD tarihindeki en büyük geri çağırma olacak.

ÜRETİCİ VE İMALATÇILAR RİSKİN DÜŞÜK OLDUĞUNU SAVUNUYOR

Otomobil üreticileri ve imalatçıları sorundan kaynaklanan risklerin son derece düşük olduğunu belirtti. ARC Automotive, NHTSA'nın tahmini arıza oranına göre 33 yıl içinde birden az yırtılma olacağını açıkladı.

18 YIL BOYUNCA KULLANILMIŞ

Hava yastığı şişiricileri 12 otomobil markası tarafından 2000-2018 yılları arasında üretilen araçlarda kullanılmış.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • Abdullah Aydın 4 ay önce Şikayet Et
    Nedense en sağlam arabalar türkiye de hiç biri çağrılmıyor demek ki Türk insanı çooook değerli !!!!!!!
    Cevapla
  • Castro Warren 4 ay önce Şikayet Et
    arkadaş focus la yaptı direksiyon airbag ı parmaklarını yaktı
    Cevapla
  • Castro Warren 4 ay önce Şikayet Et
    2009 model a4 le kaza yaptım perdeler dahil 12 yastık açıldı içinde rahatsız edecek duman dahi olmadı hissetmedim kazayı
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    2012 toyota yaris imiz vardı bu yüzden servise çağırılıp fişekleri değişmişti.
    Cevapla
  • Remzi 4 ay önce Şikayet Et
    Türkiyede soba saçlarında üretildiği icin böyle bir teste gerek yok şünki hepsi sınıfta kalır ne çarpışma testi falan insanlarım ölümüyle test edilir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle