Kırmızı Işık Cezası Ne Kadar? (2024)

Trafiğin hem güvenli bir şekilde akabilmesi hem de trafikteki sürücülerin can ve mal güvenliğinin sağlanabilmesi için uygulanan kırmızı ışık cezasında artışa gidildi. Yeniden değerlendirme oranına göre 2024 yılında kırmızı ışıktan geçme cezası %58,46 oranında zamlandı. Peki kırmızı ışıkta geçme cezası ne kadar oldu?

Kırmızı Işık Cezası Ne Kadar? (2024)
Kırmızı Işık Cezası Ne Kadar? (2024)
GİRİŞ 15.01.2024 09:10 GÜNCELLEME 15.01.2024 09:54
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Trafik ışıkları, yol güvenliğinde düzenleyici unsurlar olarak öne çıkıyor. Trafik ışıkları ile bazı sürücülerin durması, bazı sürücülerin ise hareket etmesi sağlanıyor. Bu sayede hem trafiğin düzenli bir şekilde akması hem de sürücülerin ve yayaların güvenliği sağlanmış oluyor. Caydırıcı olması sebebiyle kırmızı ışık cezaları da cep yakmaya devam ediyor.

2024 KIRMIZI IŞIKTA GEÇMENİN CEZASI NE KADAR?

Resmi Gazete'de yayınlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğine göre yüzde 58,46 yeniden değerleme oranı ile 2024 yılı kırmızı ışık cezası 1.508,50 TL olarak belirlendi. Ayrıca kırmızı ışık cezasında özel bir durum daha bulunuyor. Sürücüler kırmızı ışık kuralına 1 yıl içerisinde 3 kere uymazsa 30, 6 defa uymazsa 45, 9 defa uymazlarsa 90 gün boyunca trafikten men ediliyor. 

2024 Kırmızı Işık Cezası

ERKEN ÖDEMEYE YÜZDE 25 İNDİRİM

Kırmızı ışık cezası, tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içerisinde ödendiği takdirde %25 indirim uygulanıyor. Örneğin kırmızı ışık kuralına uymamanın cezası 2024 yılında 1.508,50 TL, ama 15 gün içerisinde ödenirse 1.131,38 TL yatırılması yeterli oluyor.  

KIRMIZI IŞIK CEZASI NEREYE ÖDENİR?

Kırmızı ışık cezası, Gelir İdaresi Başkanlığı’na ödenebiliyor. En kolay yöntem ise İnteraktif Vergi Dairesi’ni kullanmak. Ödeme için T.C. kimlik numarası gibi verilerin girilmesi yeterli oluyor. Vergi dairelerinden de trafik cezası ödemesi yapılabiliyor.

Ahmet Işık Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Ahmet Işık

Editör Hakkında

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünden (İngilizce-Almanca) 2015 yılında mezun oldu. 6 yıllık gazeteci. TRT’de staj yaptı. Haber7.com’da mesleğe ilk adımı atarak internet haberciliğine başladı. Halen Haber7.com’da SEO editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 6
  • Vatandas 3 ay önce Şikayet Et
    Darisi alkollu arac kullananlara gelsin, NewYork'ta yasiyorum burada alkollu arac kullanip yakalanlar cinayete tesubbus ile yargilaniyorlar. Amerika'yi sev yada sevme ama ceza dedigin boyle olur.
    Cevapla
  • Koli 3 ay önce Şikayet Et
    Sende geçme kurallara uy ceza yemezsin! Adamın derdine bak kural ihlali yap sonra bıktık cezalardan diye söylen! Şuursuz!
    Cevapla
  • ahmet 3 ay önce Şikayet Et
    bıktık bu cezalardan yemin ediyorum... seçimlerde görüşcez
    Cevapla
  • Recep arda 3 ay önce Şikayet Et
    Sende kurallara uyacaksın. Babanın ülkesi değil burası. Kimsenin hayatına kast etmeye hakkın yok. Haydi yallah şimdi.
    Cevapla
  • Murat 3 ay önce Şikayet Et
    Cinayete sebebiyet vermektir kırmızıda geçmek. İyice bık ki daha da yapma. Senin zihniyetinde olanlar zaten bu partiye oy hiç vermedi. Git provokasyonu sözcü gazetesinde yap
    Cevapla
  • Cemaldemir 3 ay önce Şikayet Et
    Kirmizi isikda gecmek cinayete sebeb vermekdir cezasi cok agir olmali
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle