Kızıldeniz krizi Tesla'da üretimi vurdu

Kızıldeniz'deki çatışmalar nedeniyle nakliye gemilerinin sefer aksamaları Tesla'ya pahalıya patladı. Şirketin Berlin'deki fabrikasında tedarik sıkıntısı nedeniyle iki hafta boyunca üretim olmayacak.

GİRİŞ 14.01.2024 10:02 GÜNCELLEME 14.01.2024 10:02
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Elektrikli otomobil devi Tesla'da üretim sekteye uğradı. Kızıldeniz'deki çatışmalar nedeniyle gemilerin daha uzun sefer yapması ve tedarik sıkıntılarının doğması nedeniyle markanın Berlin'deki fabrikasında üretim iki hafta boyunca duracak.

Tesla yaptığı açıklamada, 29 Ocak'tan 12 Şubat 2024'e kadar üretimini durdurabileceğini açıkladı.

Tesla yönetiminin yaptığı açıklamada "Oldukça uzun nakliye süreleri tedarik zincirlerinde bir boşluk yaratıyor. Bu nedenle bileşen eksikliği nedeniyle Gigafactory Berlin-Brandenburg'daki araç üretimini askıya almak zorunda kalıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • ahmet 3 ay önce Şikayet Et
    togga lafsöyleyen güruh bakın teslanın bileşimleri nerden geliyormuş yüzde yüz yerli olacak diyebişeyyok sende olmayanı başkasından alacan
    Cevapla
  • TOGG verelim 3 ay önce Şikayet Et
    Biz onlara TOGG satabiliriz.
    Cevapla
  • verme 3 ay önce Şikayet Et
    Elektrikli araba otobusler kullanmak zevk almak isteyen var ise gelsin norvec de denesin bu zenvki alan bir daha bu tip araba zor alir bir kac gun soguk oldu hepsi yollar dan kaldi yada calismadi 500 km gidecek araba 200 km gidememis bir de kar eklendi elektirik bitti bol bol dua ettiler donmamak icin
    Cevapla
  • Ismo 3 ay önce Şikayet Et
    Haklisin kardes -5 den sonra elektrikli araba cöp
    Cevapla
  • Kahrol CHPKK.... 3 ay önce Şikayet Et
    cok guzel boyle devam...
    Cevapla
  • Vatandaş 3 ay önce Şikayet Et
    Abd savaş gemisini çok fena vurdular bakalım basına nasıl yansıyacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle